Minden nyugdíjasnak 20 ezer forint van elkülönítve, de Orbánék ezt maguk között fogják szétosztani

Az ünnepek alatt lopja meg a nyugdíjasokat a Fidesz. Abban bíznak, hogy akkor már senki sem figyeli a híreket.

Még az idén 20 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatna valamennyi nyugdíjas abból a 45 milliárd forintból, ami erre a célra van elkülönítve a költségvetésben. A fejenként 10 ezer forintos novemberi nyugdíjprémiummal ugyanis csak 23,5 milliárd forintot használtak fel a 68 milliárd 460 millió forint összegű keretből. Azonban

a Fidesz nem akarja kifizetni a nyugdíjasoknak a nekik szánt 45 milliárd forintot, pedig ez fejenként 20 ezer forintot jelentene!

Mindezt egy hónappal ezelőtt a Parlamentben az MSZP-s Gurmai Zita már szóvá tette. Ahogy azt mi is megírtuk, az ellenzéki politikus Orbánék szemébe vágta, hogy a Fidesz meglopja a nyugdíjasokat, amikor visszatart 45 milliárd forintot a nyugdíjprémiumra szánt keretből. Az MSZP frakcióvezető-helyettese akkor úgy fogalmazott:

Orbánék ne spóroljanak a nyugdíjasokon, hanem adják oda nekik azt a pénzt, ami erre a célra ott is van az államkasszában!

A nyugdíjasok pénzének visszatartásának oka persze teljesen nyilvánvaló.

A Fidesz-kormány minden évben karácsony és szilveszter között  a költségvetésben „maradványként” található pénzből több tízmilliárd forintot szétoszt a fideszes önkormányzatoknak, illetve a baráti körüknek. Vagyis

Orbánék azért nem fizetik ki a nyugdíjprémiumra félretett 45 milliárdot, hogy ezt a pénzt maguk közt szétoszthassák!

A Fidesz most azt a taktikát követi, hogy minden ezzel kapcsolatos kérdést elenged a füle mellett. Úgy vannak vele, hogy az ünnepek alatt az emberek már úgysem nézik a híreket, akkor majd feltűnés nélkül lenyúlhatják azt a pénzt, amiből most minden nyugdíjas fejenként 20 ezer forintot kaphatna – ha Orbánék ezt nem lopnák el tőlük.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!