Botrányos leleplezés! Visszatartja a nyugdíjasok pénzét a Fidesz, hogy decemberben, a két ünnep között ellophassák!

Fotó: Népszava

A Fidesz meglopja a nyugdíjasokat, mert visszatart 45 milliárd forintot a nyugdíjprémiumra szánt keretből – jelentette ki Gurmai Zita a Parlamentben. Az MSZP frakcióvezető-helyettese felszólította a kormányt, hogy ne spóroljon a nyugdíjasokon, hanem adja oda nekik azt a pénzt, ami erre a célra ott is van az államkasszában.

A Fidesz-kormány meglopja a nyugdíjasokat, méghozzá kétszeresen is – jelentette ki a Parlamentben Gurmai Zita. Az MSZP frakcióvezető-helyettese rámutatott:

a több mint 20 százalékos infláció ellenére az Orbán kormány most megalázóan kicsi nyugdíjemelést, illetve nyugdíjprémiumot akar adni.

A novemberre szánt 4,5 százalékos visszamenőleges nyugdíjemelés, illetve egységesen 10 ezer forintos nyugdíjprémium olyan kevés, hogy a valódi drágulás ennek a pénznek a sokszorosát viszi el – mutatott rá az ellenzéki képviselő, majd kijelentette: az egységes nyugdíjprémiumnál is „megy a fideszes sumákolás”.  Az idei költségvetésben ugyanis 68 milliárd 460 millió forint volt betervezve a nyugdíjprémium kifizetésére, ám a mostani, 10 ezer forintos nyugdíjprémiummal ebből csak 23,5 milliárd forintot fizetnek ki. Vagyis

a Fidesz-kormány 45 milliárd forintot visszatart a nyugdíjprémium keretéből, azt nem fizetik ki.

„Mi lesz a maradék 45 milliárd forinttal? Miért lopja meg a Fidesz az idős embereket?” – kérte számon a Fidesz-kormányt Gurmai Zita, majd kijelentette: az MSZP kezdeményezi, hogy adják oda a nyugdíjasoknak azt a nyugdíjemelést, ami ellensúlyozza a valódi inflációt.

Vagyis most novemberben kapjanak a nyugdíjasok 8-10 százalékos nyugdíjemelést, jövő januárban pedig ne 5,2 százalékkal, hanem 15,7 százalékkal emeljék a nyugdíjakat. Az ellenzéki politikus, emlékeztetett, hogy

itt a tél, a nyugdíjasoknak enniük, fűteniük, ruházkodniuk kellene, de nincs rá pénzük, mert a Fidesz meglopja őket.

„Kíváncsi vagyok, hogy képesek-e érdemi választ adni a mostani helyzetre, vagy bohócként újra visszafelé mutogatnak” – zárta beszédét Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A nyugdíjasok pénzének visszatartása azért is érdekes, mert Orbánék minden évben karácsony és szilveszter között a költségvetésben maradt pénzből több tízmilliárd forintot osztanak szét „maradványként” a fideszes önkormányzatoknak, illetve a baráti körüknek. És most nagyon úgy tűnik, hogy

azért nem fizetik ki a nyugdíjprémiumra szánt 45 milliárdot, hogy ezt a pénzt maguk között szétoszthassák!

Más lehetséges magyarázat nincs, hiszen ez a pénz ott van az államkasszában, csak oda kellene adni a nélkülöző idős embereknek. De Orbánék inkább visszatartják a kifizetést, hogy a két ünnep között suttyomban meglophassák a nyugdíjasokat.

Gurmai Zita egyébként nem először okoz zavart a Fidesz soraiban, nemrég például Orbánnak szólt be úgy, hogy a miniszterelnök köpni-nyelni nem tudott. Erről cikkünk végén, vagy IDE KATTINTVA olvashatnak.

Orbán csak nézett, amikor a nép hangján beszóltak neki: „Tudom, hogy ezt elég szar így meghallgatni!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!