Orbán csak nézett, amikor a nép hangján beszóltak neki: „Tudom, hogy ezt elég szar így meghallgatni!”

Orbán Viktor csak zavartan nevetgélt és a vállát vonogatta, amikor a nép hangján tettek fel neki néhány egyszerű kérdést.

Szinte felmosta a padlót Orbán Viktorral egy ellenzéki képviselő a Parlamentben! Gurmai Zita olyan hevesen reagált a miniszterelnök beszédére, hogy az az egész Fidesz-KDNP frakciót megdöbbentette, a beszédről készült videót pedig már több ezren megosztották. Pedig az MSZP frakcióvezető-helyettese csak két egyszerű kérdést tett fel Orbánnak:

Hogyan lesz a Pakson 12 forintért termelt áramból 70 forintos áram a magyar családoknak, és miért drágítja a Fidesz-kormány az amúgy is drága áramot és gázt még 27 százalékos adóval?

Az ellenzéki politikus nyíltan kimondta azt, amit mindenki tud: az csak egy ócska trükk, hogy a Fidesz mindent a háborús inflációra és a szankciókra fog. Amikor emiatt a Fidesz-KDNP frakció zúgolódni kezdett, a képviselő asszony emlékeztetett: a brutális drágulások sokkal korábban kezdődtek, mint Orbán haverjának, Putyinnak a háborúja. Majd a nép hangján

Gurmai beszólt Orbánnak: „Tudom, hogy ezt elég szar így meghallgatni!”

Az ellenzéki képviselő kijelentette: a Fidesz már akkor az üzemanyag és az élelmiszer ársapkája után kapkodott, amikor még sehol se volt a háború. Gurmai szerint a mostani helyzetért a Fidesz-kormány a hibás.

Ki is fejtette, hogy a Fidesz-kormány 12 éven át tudatosan gyengítette a forintot, majd

Orbán szemébe mondta: „önök nagyon jól kerestek a gyengülő forinton, például a Magyar Nemzeti Bankban! Ezért ér most kevesebbet a magyar emberek pénze a boltokban!”

Az MSZP frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: a Fidesz-kormány építette le a jogállamot is, ami miatt most az ország elesik 3000 milliárd forint Európai Uniós pénztől, és Orbánék miatt kell sokkal többet fűteniük és többet fizetniük az embereknek, mert a Fidesz-kormány 12 évig semmit sem foglalkozott az energiahatékonysággal! Gurmai szerint

a Fidesz-kormány hazudott a rezsicsökkentés megvédéséről, mivel hétszeresére emelték a gáz árát, és duplájára az áram árát

úgy, hogy az általuk kiszámolt átlagfogyasztás köszönőviszonyban sincs a valósággal. Az ellenzéki politikus felhívta Orbán figyelmét arra, hogy a magyar embereknek most nem fideszes megszorítások kellenek, hanem az MSZP által kezdeményezett RezsiSTOP! Ezt azt jelenti, hogy már be is nyújtották a Parlamentnek a kezdeményezésüket:

adják az olcsó paksi áramot a magyar családoknak annyiért, amennyibe az kerül, a rezsiszámlák adója pedig 27 százalékról csökkenjen 5 százalékra!

Az ellenzéki politikus szerint ez az adócsökkentés egy család számára akár százezer forintos megtakarítást is jelenthet csak a fűtési szezon alatt. Mint mondta, nem olyan nehéz ez, az MSZP-kormány például 2010 előtt 5 százalékra csökkentette a távhő áfáját. Gurmai szerint ha nekik ment, talán a Fidesznek is sikerülhet.

Orbánt láthatóan kínosan érintették a képviselőnő kérdései, mert közben csak zavartan nevetgélt és a vállát vonogatta.

Amikor pedig válaszolnia kellett volna arra, hogy miért adják a Pakson 12 forintért termelt áramot 70 forintért a családoknak, és miért nem csökkentik a rezsiszámlák 27 százalékos adóját 5 százalékra, a miniszterelnök egyszerűen nem reagált a konkrét kérdésekre.

Az Orbánnak beszóló beszédet azóta több ezren osztották meg az interneten,

a bejegyzést pedig elárasztották az elismerő kommentek: „Szenzációs ez a nő. Mindenkinek így kellene beszélni. Talán akkor történne valami.” Sokan pedig azon háborogtak, hogy a beszéd közben néhány fideszes képviselő cinikusan vigyorgott, valaki például azt írta: „Pontosan úgy röhögnek rajtunk, mint most itt ebben a videóban.” Az Orbán Viktornak beszóló beszédet cikkünk végén ön is megnézheti:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!