Egyre rosszabb a helyzet – Orbán teljesen elszakadt a valóságtól!

MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Miközben az ország lakossága a soha nem látott inflációval, brutális rezsiemeléssel és megélhetési problémákkal küzd, addig a miniszterelnök folytatja pazarló luxuséletét.

Orbán Viktor pénteken utazott a szlovéniai Mariborba, ahol találkozott a szlovén miniszterelnökkel, Robert Golobbal. A magyar miniszterelnök azonban elég sajátos és igencsak költséges megoldással jutott a találkozó helyszínére.

Maribor a határtól 80 kilométerre, Budapesttől pedig mindössze 350 kilométerre található, így az út autóval nagyjából három és fél óra lett volna, azonban Orbán Viktor és az őt elkísérő Szijjártó Péter úgy döntött, inkább a honvédség 150 személyes Airbus 319-es repülőjével utaznak,

ami közel 4 millió forintjába került az adófizetőknek.

Az ügyet a nyilvánosság elé táró Hadházy Ákos a közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy miközben Orbán és Szijjártó repülővel mentek a Mariborba, addig a kormányzati autók is elindultak Szlovéniába, hogy a leszállást követően azzal utazzanak tovább.

A független országgyűlési képviselő kiemelte azt is, hogy szerinte a miniszterelnök nem érzékeli válságot, ha a körülbelül 4 millió forintért ugrik le a határhoz, illetve “az is lehet, hogy szegény nem kapott benzint vagy sokat kellett volna várakozni a kúton, mert a hülyeségük miatt lassan tényleg kifogy az ország az üzemanyagból”.

A Népszava kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa azt írta, hogy “meg tudja erősíteni” a hírt, miszerint Orbán Viktor és Szijjártó Péter valóban repülővel ment a megbeszélés helyszínére, arra a kérdésre azonban már nem felelt, hogy miért ezt a költséges megoldást választották a kormányzati autók helyett, amik szintén a helyszínre vonultak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!