Valami nagyon nincs rendben – Komoly vizsgálatot indított az OLAF!

Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Szabálytalan kifizetések történhettek a Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék szerint, ezért feljelentést tettek, mely nyomán most vizsgálatot indított az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal.

A mohácsi közgyűlés ellenzéki csoportja szerint korrupció gyanúja merült fel több uniós pályázat megvalósításánál is, ezért feljelentést tettek a magyar hatóságoknál – számolt be róla az atv.hu.

Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője azt közölte, hogy a korábbi feljelentések alapján a magyar hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót az ügyben, bennük azonban továbbra is fennált a gyanúja, hogy

az önkormányzat duplán vagy akár triplán fizethetett ki egyeseket az EU-s támogatások terhére.

Az ellenzéki képviselők nem elégedtek meg a helyi hatóságok munkájával, így bejelentést tettek az OLAF-nál, ami nyomozást rendelt el Mohács 5 legnagyobb pályázatának ügyében.

Mohács polgármestere elismerte a vizsgálat tényét, de azt hangsúlyozta, hogy nem csak az önkormányzatot hanem az irányitó hatóságokat is vizsgálták az OLAF nyomozói, akik az államkincstárnál is látogatást tettek.
A lap közlése szerint a nyomozás lezárult, azonban a vizsgálat eredményéről majd csak jövőre ad tájékoztatást az unió Csalás Elleni Hivatala.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!