Olyan történt a Fidesszel, amitől Orbán totálisan kiborul!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Erre még rémálmukban sem gondoltak a kormánypárti politikusok.

Vajon ki meri megmondani a Fideszben Orbánnak azt, ami történt? Kijött ugyanis a ZRI Závecz Research Intézet legújabb felmérése, amelyet a 24.hu közölt, és ebben olyan brutális adat van a kormánypárt támogatottságáról, amire valószínűleg senki sem számított. A helyzet ugyanis az, hogy

egymillió szavazó hagyta ott a Fideszt fél év alatt!

Májusban még az emberek 46 százaléka támogatta a Fideszt, ám ez az arány szeptemberre 37, mostanra pedig 33 százalékra csökkent. A felmérés szerint nyáron főleg az alapfokú végzettségűek és szakmunkások fordítottak hátat Orbánéknak, ősszel pedig a fiatal szavazók hagyták ott a pártot: míg szeptemberben a harminc év alattiak 35 százaléka támogatta a Fideszt, mostanra

a fiatalok körében 25 százalékra zsugorodott Orbánék támogatottsága.

A kutatás azt is megmutatta, hogy a pártnélküliek csoportja 20-ról 30 százalékra nőtt, ám az ellenzéki pártok nem tudták számottevően növelni a támogatottságukat.

Pedig a a rossz közhangulat miatt az ellenzéknek lehetne növekedési potenciálja, mivel most

az emberek 71 százaléka úgy gondolja: rossz irányba haladnak a dolgok az országban.

A Závecz Research szerint az ellenzék erősödését a politikai érdeklődés aktuálisan alacsony szintje gátolja. A pártnélküli szavazók között ugyanis nagy a közélet iránti érdektelenség: 54 százalékuk egyáltalán nem figyel a politikára, és csak 9 százalékuk menne el biztosan szavazni.

Azt már csak mi tesszük mindehhez hozzá, hogy

Orbán akkor kezdhetne igazán félni, ha valaki meg tudná mozdítani a bizonytalan szavazókat.

Hogy ezt ki vagy mi válthatja ki, az egyelőre még nem látszik, de azt a Fideszben is érezhetik, hogy a jelenlegi óriási elégedetlenségnek csak egy szikra kell, és a mostani látszólagos közöny könnyen kormánybuktató ellenállássá szerveződhet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!