Ez még Orbánt is váratlanul érhette – Káoszt hagyott maga mögött a politikus ámokfutása!

Fotó: MTI

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium elnöke váratlanul beadta Orbánnak a lemondását, melyet a miniszterelnök elfogadott.

A hirtelen távozás pedig értelmezhető Palkovics beismeréseként, hogy amit az elmúlt időszakban az energiapolitikában végrehajtott egyszerű ámokfutás volt!

Tóth Bertalan a közösségi oldalon az üggyel kapcsolatban kifejtette, hogy az elmúlt 4 hónapban mintegy 150 kérdéssel, nyílt levéllel, javaslatokkal próbálta felhívni Palkovics László figyelmét arra, hogy a rezsicsökkentés korábbi rendszerének megszüntetésével olyan problémákat okoztak az embereknek, amelyeket nem lehet az egységsugarú államtitkári fideszes panelmondatokkal lerázni.

Az MSZP frakcióvezetője Palkovics döntése mögött egyértelmű beismerést lát, beismerését annak, hogy így nem lehet döntéseket hozni.
Beismerése az elhibázott és indokolatlan energiaügyi intézkedéseknek:

  • a brutális lakossági áram- és földgázáremelésnek,
  • az önkormányzatok, szociális intézmények, iskolák, óvodák, orvosi rendelők “védett” ellátásból történő kidobásának,
  • a háztartási méretű naperőművek hálózati csatlakozása felfüggesztésének.

Ez a váratlan lemondás azonban beismerése annak is, hogy figyelmen kívül hagytak egész társadalmi csoportokat egyes döntések meghozatalánál: például a többgenerációs családi házban élőket, a kizárólag áramot használókat.

Mindez természetesen nem mentesíti az Orbán-kormányt és a Fideszt az elhibázott döntésekért, a káosz amit az elmúlt hónapokban okoztak, továbbra is fennáll

– írja Tóth Bertalan a bejegyzésében, majd hozzáteszi, hogy bőven van mit javítaniuk, melyhez segítség lehetne a kormány számára az MSZP RezsiSTOP-ra irányuló javaslatai:

  • A 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül,
  • csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra,
  • vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését,
  • legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás,
  • legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás,
  • és induljon országos szigetelési program!

Palkovics lemondásával egy ember legalább már vállalta a felelősséget; már csak az a kérdés, hogy Orbán vajon mikor fogja vállalni?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!