Orbán tehetetlenül nézi, hogy ellepik az országot Putyin kémjei!

Elképesztő mértékben ugrott meg az orosz befolyás Magyarországon az elmúlt hónapokban, az Orbán-kormány pedig mindezt tétlenül nézi és tűri!

Panyi Szabolcs tette közzé azt az adatsort, mely az országok hivatalos nyilvántartásait veti össze az alapján, hogy mennyi orosz diplomata tartózkodik az adott országban.

Ebből jól kivehető, hogy míg 2021. november 25-én 46 orosz diplomata szolgált a budapesti nagykövetségen, addig néhány hónappal később,

a háború kitörése után már 50-re emelkedett a számuk.

Ezzel szemben a legtöbb EU-s tagállam egyre-másra utasította ki a jelentős részben kémtevékenységet kifejtő orosz diplomatákat.

Panyi a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemeli, hogy miközben az EU sorra vezette be a különféle szankciókat, melyek érintették a kereskedelmet, a turizmust és a kulturális kapcsolatokat is, logikus lenne, hogy jóval kevesebb orosz diplomatára van szükség Budapesten.

“Hát nem”.

Ehelyett az történt, hogy a nyáron érkeztek még 6-an, így szeptember végére 56-ra növekedett a számuk, azonban a folyamat itt nem állt meg, mert október végére még egy diplomata érkezett, így most a számláló 57-nél áll – írja a Direkt36 újságírója.

Panyival egy volt magas beosztású kémelhárító azt közölte, hogy szerinte a mostani orosz diplomataszám új rekord, ugyanis a kétezres években 40 alatti diplomatalétszámmal működött az orosz követség.

A jelenleg 57 fős budapesti orosz kémhálózathoz diplomatákhoz hozzá lehet még számolni a 2 helyett már 3 fővel működő debreceni főkonzulátust is, illetve az orosz dominanciájú és irányítású Nemzetközi Beruházási Bank két orosz vezetőjét is, akik szintén diplomataként szerepelnek a külügy adatbázisában.
(Ez lényegében azt jelenti, hogy vonatkozik rájuk az a fajta széles körű mentesség, melynek segítségével ha esetleg bűncselekmény elkövetésén – például kémkedésen – érnék őket, akkor is sértetlenek maradnának.)

Panyi bejegyzésében viszonyítási alapként feltüntette, hogy a sorozatos kitiltások után Londonban jelenleg 35, Varsóban 20, Pozsonyban pedig 15 orosz diplomata szolgál.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!