Komoly gondban a kormány – Ezeket az ellenzéki javaslatokat nem utasíthatják el szó nélkül!

Budapest, 2022. június 14. Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Az Orbán-kormány brutális megszorításai, rezsiemelése és az elhibázott gazdaságpolitikája miatt elértéktelenedett forint, illetve a szárnyaló infláció komoly gondot jelent minden háztartásnak, azonban különösen nehéz helyzetben vannak a nyugdíjasok!

A kormánynak azonnal lépnie kellene az ügyben, erre szólította fel őket az MSZP, mely több javaslattal állt elő, amik a nyugdíjasok támogatására irányulnak:

  • Azonos összegű 13. havi nyugdíj és nyugdíjprémium folyósítása.
  • Kapjanak a nyugdíjasok visszamenőleg 10 százalékos nyugdíjemelést!
  • Alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatása. A szocialista párt elvárja, hogy a 2023. január 1-jén esedékes nyugdíjemelés mértékét ne a Fidesz-kormány által javasolt 5,2 százalékos infláció alapján állapítsák meg, hanem 15,6 százalékkal emelkedjenek a nyugdíjak a 2022. augusztusi nyugdíjas tény fogyasztói árindex alapján!
  • Valamint az átlagnyugdíj alatt élők kapjanak minimum 10 ezer forint rezsitámogatást!

Mindezek mellett érdemi segítséget nyújtanának a nyugdíjasok számára az MSZP rezsiSTOP-csomagjának javaslatai is, többek között az, hogy a lakossági energiaáron 27 százalék helyett csak 5 százalékos áfakulcs legyen.

De a kormány azzal is sokat segítene a lakosság terheinek csökkentésében, hogy más európai országhoz hasonlóan, nálunk is 0 százalékra vinnék le az alapvető élelmiszerek áfája.

Ha ezek közül egyik javaslatot sem vezeti be a Fidesz-kormány, akkor azzal egyértelműen elfordul a lakosságtól, magukra hagyja a rászorultakat abban a bajban, melyet jelentős részben ők idéztek elő.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!