Összedőlt a kártyavár – Megbukott Orbánék legnagyobb hazugsága!

Nem a piaci ár ötödéért, hanem lassan az ötszöröséért kapjuk az orosz gázt – erről írt részletes cikket a G7 portál, illetve ennek kapcsán fogalmazta meg településvédő törvényjavaslatát Karácsony Gergely!

A portál cikkében kiemeli, hogy tavaly december utolsó napjaiban valóban olcsóbban kaphattuk az orosz gázt, azonban akkor sem az ötödével, azóta viszont folyamatos zuhanásban van a piaci gáz ára, ellenben az orosz gázzal, mely most érkezik a legdrágábban Magyarországra!

Karácsony ezzel kapcsolatban kiemeli: az olcsó orosz gáz nem létezik, ugyanis mint kiderült, Magyarország a piaci ár többszörösét fizeti érte, sőt, a főpolgármester arra is rámutatott, hogy a környező országok önkormányzatai a magyar ár töredékéért kapják az energiát.

Míg Bulgária fővárosában, Szófiában a novemberi piaci gázár 350 Ft/m3,

addig a magyar kormány ezt 1500 Ft/m3-es áron kötötte le a budapesti távfűtés részére.

“Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk” – írja közösségi oldalán Budapest főpolgármestere, majd hozzáteszi, hogy “a kormány feladata lenne megvédeni a magyar településeket, de láthatóan semmit sem tesznek,

ezért településvédő törvényjavaslat benyújtását kezdeményeztem a parlamenti pártok frakcióvezetőinél”.

A lépéssel Karácsony Gergely azt szeretné elérni, hogy az önkormányzatok, és az úgynevezett érzékeny fogyasztók – az iskolák, óvodák, bölcsődék, kórházak, idősotthonok, szociális intézmények – kapják kedvezményes áron az energiát legalább a jövő év végéig!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!