Döntött a kormány – Megalázó alamizsnával szúrják ki a nyugdíjasok szemét!

source: 123rf.com

A Magyar Közlönyből derült ki, hogy az Orbán-kormány az idén várható nagyjából 14,5 százalékos infláció mellett, csupán alamizsnát dob a nyugdíjasoknak.

Az árak az egekben vannak, brutális rezsiemelés és elértéktelenedő forint jellemzi a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikáját. Ezt próbálják most meg egy látszatintézkedéssel orvosolni, úgy, hogy

mindössze 4,5 százalékos nyugdíjemelést biztosítanak ősszel.

Bár az emelés januártól visszamenőlegesen jár mindazoknak, akik 2022-től jogosultak nyugdíjra, a novembertől folyósítandó magasabb összeg mégsem lesz elegendő ahhoz, hogy követni tudja az infláció mértékét.

A KSH adatai szerint az átlagnyugdíj nettó 164 ezer forint, így a most bejelentett minimális emelés 7000 forintot jelent majd az érintetteknek, amit az első bevásárlás el is fog vinni, ugyanis az élelmiszerek még brutálisabban, átlagosan 33,1 százalékkal drágultak az elmúlt egy évben, míg a gyógyszerek 4,3 százalékkal.

Az MSZP szerint a kormány ezzel a csekély emeléssel ismét becsapja a nyugdíjasokat, ugyanis szerintük ilyen mértékű infláció mellett legalább 8, de inkább 10 százalékkal kéne emelkednie a nyugdíjaknak novemberben visszamenőlegesen.

Az atv.hu közlése szerint a Nyugdíjas Parlament sem elégedett a kormány döntésével, mivel úgy látják, hogy “a nyugdíjemelés nem követi az infláció mértékét”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!