Most legyőzhetik Orbánt! Félelmet akar kelteni, mert komoly veszélyt érez

orbán ordít

Brutális erődemonstrációba kezdett az Orbán-kormány, mert hosszú idő után először komolyan félnek. A Fideszben tudják: veszélybe kerülhet a hatalmuk.

Óriási rettegés lehet most a Fideszben. Hogy honnan lehet ezt tudni? Nagyon egyszerű: a 444.hu pár perce tette ki a hírt, hogy a Kölcsey Gimnáziumban több tanárt is kirúgtak, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. A tankerület igazgatóhelyettese személyesen adta át nekik a felmondó levelet, két másik fideszes mameluk kíséretében azzal, hogy a pedagógusoknak hétfőn már be sem kell menniük. Ebből pedig egyenesen következik, hogy

Orbán elkezdett komolyan félni a tanárok sztrájkjától! Mert most legyőzhetik a Fideszt!

Az elmúlt bő 12 év megmutatta, hogy Fidesz általában csak arra pazarolja az erejét, aminek tétje van, vagy amit valóban veszélyesnek tart. Ezért nem fektettek soha energiát abba, hogy érdemben foglalkozzanak az egészségüggyel, a kultúrával, vagy az oktatással. A rendőrök közül is csak a fegyveres állománynak emelték a fizetését, az irodai dolgozóknak nem. Miért is törődtek volna velük? Valószínűleg úgy voltak ezzel, hogy

a gumibot megvédi Orbán hatalmát, míg az irodisták legfeljebb a tűzőgépüket csattogtathatják.

Egészen a legutóbbi időkig ugyanígy gondolkodtak a tanárokról is. A sztrájkjukat betiltották, az óráikat meg kell tartani, az meg senkit nem érdekel, ha az alulfizetett pedagógusok kicsit frusztráltabban beszélnek a mohácsi vészről. A Fideszben azt hitték, hogy a tanárok ügye ezzel el van rendezve.

Ámde tévedtek. A pedagógusok ugyanis tényleg elhátráltak a falig, ahonnan már nincs tovább. Miközben azt látják, hogy még egy bolti pénztáros is a dupláját keresi a fizetésüknek, rájöttek, hogy a brutálisan emelkedő árak és a rezsinövelés miatt már egyszerűen nincs mit veszíteniük. Így kezdődött a gyorsan terjedő polgári engedetlenség, ami először meglephette Orbánt, majd ezt az érzést felválthatta az ijedtség. Mivel gyerek szinte minden családban van,

a Fideszben tudják, hogy a tanárok példáját sokan látják, és ha sikerrel járnak, sokan követhetik is őket!

Ezért találták ki azokat a tanárokat fenyegető leveleket, amikről mi is írtunk. A Fideszben úgy gondolkodnak, hogy a lázongók többségének valószínűleg már ez is elég, ha pedig nem, akkor példát statuálva kirúgnak néhány tanárt. Ez a pillanat jött el most.

A Fideszben még örülnek is annak, ha a tanárok kirúgása nagy port ver fel, hisz pont az a cél, hogy minél többen lássák, velük nem érdemes cicózni.

Ám ez az a pillanat, ami döntő fontosságú lehet nem csak a tanárok és a magyar oktatás, hanem az egész ország jövője szempontjából. A helyzet ugyanis az, hogy a Fidesz fenyegetőzése mögött nincs semmi. Abban bíznak, hogy a tanárok most majd jól megijednek, és eszükbe sem jut az a nyilvánvaló gondolat, hogy

a Fidesz blöfföl, mert mindenkit nem lehet kirúgni! Ráadásul már most 16 ezer pedagógus hiányzik!

Ki tanítaná a gyerekeinket? Nincs annyi tanár a fideszes hívek között, amennyivel ezt a helyzetet kezelni lehetne. A Fidesz-kormány pont azt érné el, amitől most a legjobban retteg!

Ha Orbánék folytatják a kirúgásokat, napokon belül megbénul az egész magyar oktatási rendszer!

Szóval most kell, hogy minden tanár és minden diák megmutassa: nem dőlnek be a Fidesz-kormány megfélemlítési trükkjének. Mert ez a kirúgósdi csak egy blöff. Orbánék azt akarják elhitetni minden egyes pedagógussal, hogy egyedül állnak szemben a rendszerrel, amely most az arcukba üvöltve követeli, hogy takarodjanak vissza tanítani. Csakhogy a Fidesz-kormány azért ilyen ideges, mert retteg.

Ha a tanárok most kitartanak és nem ijednek meg, akkor győzhetnek!

A magyar oktatás leállása ugyanis olyan nemzetközi botrány lenne, amitől a Fidesz most rendkívül tart. Ezért ha a fenyegetésük hatástalan marad, a kormány kénytelen lesz érdemi tárgyalásokat kezdeni a pedagógusokkal.

Ha a tanárok sikerrel járnak, olyan példát mutathatnak az ország összes dolgozójának, amely brutális ellenállást indíthat el Orbánékkal szemben!

Ez pedig akár a kormány bukását is okozhatja. Ettől rettegnek most a Fideszben, ezért kezdték meg a tanárok kirúgását – és ezért kell most a pedagógusoknak erőseknek lenniük. Ha elhiszik, hogy létezik a szolidaritás és valóban egységben tudnak maradni, azzal térdre kényszeríthetik a Fidesz-kormányt.

Óriási blöff Orbánék fenyegetése! Igazából rettegnek a Fideszben

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!