“Hazaárulók” lettek Orbánék – Megszavazták az újabb szankciós csomagot!

Bár az elmúlt hónapokban a magyar kormány azt propagálja, hogy a brutális rezsiemelés és az elszálló árak egyedüli felelőse az elhibázott brüsszeli szankciók, most mégis olyan lépést tettek, amivel szembe köpték szavazóikat és saját magukat is.

Az Eurológus adta hírül ugyanis, hogy a “tagállamok EU-hoz akkreditált nagykövetei elfogadták a következő szankciós csomagot”, ezek között pedig van olyan is, amely az energiaszektort érinti – ez eddig vörös vonal volt a magyar kormány számára.

Tehát Orbánék megszavazták az újabb szankciós csomagot, mely állításuk szerint hatástalan, és ami miatt összeomlóban van Európa gazdasága!

Hiába, a magyar kormány ismét kettős játékot űz, míg itthon a saját felelősségük terhét megpróbálják a brüsszeli szankciók nyakába varrni [melyeket eddig is kivétel nélkül megszavaztak], addig az uniós tárgyalások során meghunyászkodnak és megszavazzák a szankciókat!

A lap kiemeli, hogy az új szankciós csomagban további orosz termékekre rendeltek el behozatali tilalmat, bővítették a beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújtott személyek körét, lehetővé tették a szankciókat azokkal szemben is, akik megkerülik a szankciókat, valamint az uniós állampolgároknak tilos lesz orosz állami vállalatok vezető testületeiben szerepet vállalniuk és a kettős (polgári és katonai) felhasználású termékek kiviteli tilalmát is elrendelték (ezek repüléshez használatos termékek, elektronikai alkatrészek, speciális vegyi anyagok).

Ezek mellett azonban még fontosabb, hogy az EU ársapkát határoz meg azokra az olajszállítmányokra, amelyek Oroszországból indulnak valamelyik uniós vagy G7-országhoz tartozó szállítmányozó vállalat juttatja el egy harmadik országba, tehát nem az EU-ba, illetve valamely nyugati biztosítótársaság biztosítja a küldeményt. Ennek célja, hogy csökkenjenek az orosz bevételek, valamint, hogy a szegényebb országok ne drága energiát kapjanak.

A magyar állam EU-hoz akkreditált nagykövete által is elfogadott döntést üdvözölte az Európai Bizottság elnöke is, aki bejegyzésében megerősítette, hogy a Kremlnek meg kell fizetnie tetteiért, az EU pedig sosem fogadja el “Putyin színlelt népszavazásait, sem semmiféle annektálást Ukrajnában”.

Szijjártó Péter természetesen egyből akcióba lendült, és a most megszavazott, immár a nyolcadik szankciós csomagot éltette a közösségi oldalán. Mint írta, szerinte sikerült elérni, “hogy az olajársapka-mechanizmus alól kivételt kapjon a csővezetékes szállítási mód, így Magyarország kőolajellátásának biztonságát már nem veszélyeztetik az intézkedések”.

Kétségei senkinek se legyenek, korábban a külügyminiszter a Gazprommal kötött 15 éves szerződés aláírásakor is azt mondta, hogy az biztosítja Magyarország számára a rezsicsökkentés megtartását, majd néhány hónap elteltével – mikor véget ért a választás – brutális energiaárakat szabtak a rezsicsökkentés csökkentésével.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!