Kövér László most aztán őrjönghet: egykori fideszesek szóltak be neki!

Már a Fidesz egykori elkötelezett támogatói is a kormány ellen fordultak. Azt írják: „Sejtettük, hogy a fiatalság előbb-utóbb elmúlik. Azt nem, hogy a demokrataság is.”

Szégyellik a tanárok kirúgásáért felelős volt párttársaikat a Kölcsey gimnázium egykori fideszes alapszervezetének a tagjai és kiállnak az elbocsátott pedagógusok mellett – értesült a 444.hu. A Kölcsey Fidesz Kör néven ismert egykori diákok lesújtó véleménye így értelemszerűen az egész Fidesz-kormányra vonatkozik, Kövér László házelnökre pedig külön is kitérnek. Mert hogy

a volt Fidesz-alapszervezet tagjai szembefordultak egykori pártjukkal és közös nyilatkozatban álltak ki a kirúgott tanárok mellett!

A volt gimis Fidesz-alapítók által közzétett szöveget az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Alulírottak, a Kölcsey Ferenc Gimnázium Fidesz-alapszervezetének egykori tagjai kiállunk a Gimnázium jogellenesen elbocsátott tanárai mellett. Támogatjuk a közoktatás állami elismerését és megújítását követelő pedagógusokat.

Középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is.

Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

A most jogsértő módon elbocsátott tanárok között van, aki még minket is tanított. Nagyon büszkék vagyunk rá! A jogtipró elbocsátók között

van, aki párttársunk volt. Nagyon szégyelljük. Sejtettük, hogy a fiatalság előbb-utóbb elmúlik. Azt nem, hogy a demokrataság is.

Hozz reá víg esztendőt!”

A közlemény aláírói László Richárd, Maróti Benedek, Somlai János és Timár Miklós.

Azt már csak mi tesszük fel kérdésként, hogy vajon hány fideszes fogalmazhat meg most magában hasonló véleményt, és hányan merik majd ugyanilyen nyíltan kritizálni, illetve megtagadni Orbánékat?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!