Borsot törtek Orbánék orra alá – Nem jött be a kormányzati terv!

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt; Ronald Zak/PA

Hiába az önkormányzatok központi kivéreztetése, forráselvonások, lejárató kampányok és brutális rezsiemelés, Karácsony Gergely bejelentette, hogy a főváros így is segít a rászorulóknak!

A főpolgármester a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy cserbenhagyás helyett – amit a magyar kormány csinál a rászoruló családokkal – szolidaritást vállalnak ebben a nehéz helyzetben, ugyanis

hétfőtől igényelhető a megemelt összegű fővárosi rezsitámogatás.

Karácsony kiemeli, hogy a rászoruló családok és a létminimum alatti nyugdíjban részesülők évi 48 ezer, a valódi átlagnyugdíj alatti nyugdíjjal rendelkezők évi 24 ezer forint támogatást kaphatnak, amit a gáz, villany, víz, csatorna vagy távhőszámlán ír jóvá a Fővárosi Önkormányzat.

A főpolgármester azt is hozzátette, hogy azok, akik a kerületi és a fővárosi szociális támogatásra is jogosultak, mindkettőt igénybe vehetik, ugyanis a kettő nem zárják ki egymást!

Így még ha az is lett volna a terv, hogy az elvonások miatt népszerűtlen legyen az ellenzék vezette Fővárosi Önkormányzat, amiért az nem képes segítséget nyújtani a válság idején a rászorulóknak, akkor nem sikerült megvalósítania azt a kormánynak, ugyanis a hátráltatások ellenére Karácsonyék támogatást biztosítanak az arra jogosultaknak!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!