Betelt a pohár – Nekimentek Orbánéknak az embertelen döntésük miatt!

Orban Viktor Olvas A Parlamentben

A részben a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt kialakult helyzet már most hatalmas felháborodást keltett többeknél, a szakszervezetek a korlátozás visszavonását követelik!

Orbánék az energiaválságra egyedülálló módon reagáltak, ahelyett, hogy az energiahordozók áfáját csökkentették volna 27 százalékról legalább 5 százalékra, mint ahogy azt az MSZP kezdeményezte, inkább brutális rezsiemelést és fűtéskorlátozást rendeltek el.

A fűtéskorlátozás sokakat érint, az iskolásokat, rendőröket, tűzoltókat és a vasutasokat is, ezért utóbbiak szakszervezete kéri annak eltörlését, ugyanis szerintük

a 18 fokos fűtéskorlátozás embertelen és egészségtelen.

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) közleményében kiemeli, hogy vannak olyan MÁV-munkahelyek, ahol a dolgozók nehéz fizikai munkát végeznek, így a műszak végén ők szeretnének lezuhanyozni, de a hideg épületekben erre a megfázás kockázata nélkül nem lesz lehetőségük.

“És gondoljunk azokra a vasutasokra is, akiknek munkaköréből adódóan időnként a szabadban kell tartózkodniuk akkor is, ha esik az eső vagy szakad a hó, s átfagyottan, agyonázottan meg sem tudnak melegedni a hűvös, 18 fokos állomásépületekben. Az átázott ruháik megszárítására pedig esély sem lesz” – írják, majd kiemelik, hogy “az irodákban dolgozó vasutasok sincsenek jobb helyzetben, hiszen közismert, milyen ártalmas hideg helyiségben ülni órákon keresztül”.

Meleg János, a VSZ elnöke szerint a fűtéskorlátozás miatt sokan lesznek majd betegek, ami a munkáltatónak sem jó, ráadásul szerinte a 18 fokos korlátozás azoknak a jogszabályoknak sem felel meg, amelyek előírják, hogy “a hőmérsékletnek a munkavégzés teljes időtartama alatt, az emberi szervezet számára megfelelőnek kell lennie, figyelembe véve a munka jellegét és az ott dolgozó munkavállalók fizikai megterhelését”.

A 444.hu cikke kiemeli, hogy mindamellett, hogy egészségkárosító a kormány fűtéskorlátozása, még sok esetben betarthatatlan is, ugyanis a VSZ elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy a MÁV-munkahelyek nagy részét még mindig kályhával, hősugárzóval fűtik, ezeket pedig nehéz 18 fokra korlátozni.

A szakszervezet most levélben fordult Orbán Viktorhoz, hogy a kormány vizsgálja felül a korlátozást, és kezdjen párbeszédet a kérdésről.
“Szakszervezetünk az energiaválságot illetően megérti a kormányzat törekvéseit, de véleményünk szerint a megoldást nem a korábbi gyakorlatban már jól bevált és alkalmazott hőmérsékleti értékek csökkentése jelenti” – írják közleményükben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!