Fidesz: jelenteni kell a fűtésről, hogy hol van túl meleg!

Ez őrület! Fideszes ellenőrök fogják ellenőrizni, hogy nem túl melegek-e a radiátorok és rendszeresen jelentést is tesznek a minisztériumnak!

Jönnek a fideszes radiátor-ellenőrök, akik a minisztériumnak jelentik, hogy hol van túl meleg – értesült az Eduline. A portál szerint ugyanis a Fidesz-kormány nem elégszik meg azzal, hogy előírja: az állami intézményekhez hasonlóan az állami felsőoktatási intézmények is maximum 18 fokra fűthetik fel épületeiket október 1-től. Az egyetemeken

energiatakarékossági felelősök fogják ellenőrizni, hogy ne legyenek túl melegek a radiátorok!

A kormány döntése az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, a közszolgálati egyetemre, a bajai Eötvös József Főiskolára, a Magyar Képzőművészeti Egyetemre és a Zeneakadémiára is vonatkozik. A portál értesülései szerint az egyetemeknek saját „energiamegtakarítási tervet” kellett kidolgozniuk.

A radiátor-ellenőrök rendszeresen jelentenek majd a minisztériumnak,

erről a Kulturális és Innovációs Minisztérium a saját megfogalmazásában úgy ír, hogy az energiatakarékossági felelős „az intézkedési tervben rögzített feladatokon túl a minisztériummal a kapcsolattartói feladatokat is ellátja”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!