Orbánnak ez nem fog tetszeni – Szexuális hasonlattal tették nevetségessé az új hatóságot!

A kormány az uniós források lehívása érdekében ahelyett, hogy csatlakozna az Európai Ügyészséghez, inkább létrehozza az “Integritás Hatóságot”, mely az ellenzék szerint a rendszerszintű korrupciót nem fogja megfékezni.

Hadházy Ákos is ezen a véleményen van, azonban az ellenzéki politikus bejegyzésében egy szexuális hasonlattal élve mutatta be, hogy szerinte mennyire hatástalan lesz annak működése:

“Az “integritás hatóság” és az Európai Ügyészség között “csak” annyi a különbség, mint a maszturbálás és a szex között. Okozhat némi élvezetet az előbbi is, de eredménye csak az utóbbinak lesz.”

A kormány a héten nyújtotta be azt a törvénytervezetet, amivel ki akarja szúrni az EU szemét a támogatásokért kuncsorogva – írja az ellenzéki politikus, aki szerint az új hatóság semmire sem lesz jó, amellett ugyanúgy lophatnak tovább a kormánypárti politikusok, mint eddig.

Hadházy bejegyzésében kiemel néhány észrevételt is az Integritás Hatósággal kapcsolatban:

  • Már a hivatal neve is mindent elárul a komolyságáról: Korrupcióellenes Hatóság helyett szemérmesen “Integritás Hatóságnak” hívják, hogy ne zavarják meg vele a drága választópolgárok fejét.
  • Általánosságban is elmondható, hogy hatóságnak alig lesz elrettentő ereje, ugyanis ha a hatóság véghez is visz egy korrekt vizsgálatot, a végeredmény annyi lesz, hogy szólhat a Versenyhivatalnak, a Közbeszerzési Döntőbizottságnak, amelyekről már gyönyörűen láttuk, hogy mennyit érnek.
  • A Hatóság nyomozni nem nyomozhat (nem nézhet meg e-maileket, nem hallgathat le telefonokat), ahhoz szólnia kell az ügyészségnek, aminek azonban Polt Péter a vezetője.
  • A hatóság szólhat az EU Ügyészségnek, aminek azonban nem vagyunk a tagjai így nem járhat el Magyarországon.
  • A kormány beépített egy kiskaput: ha az új hivatal vezetője kényes ügyben indítani akarna egy vizsgálatot, akkor az kiküszöbölhető azzal, hogy gyorsan a Közbeszerzési Döntőbizottság is elindítja a maga vizsgálatát, ugyanis a törvénytervezet kimondja, ha az adott ügyben már indult nyomozás, az Integritás Hatóság nem vizsgálódhat.

Az ellenzéki politikus szerint még ennek a “kiherélt hatóságnak” is lenne értelme, ha a megfelelő embert neveznék ki annak vezetésére, azonban szerinte borítékolható, hogy “Orbán asztalán már ott van a gondosan kiválasztott díszpinty neve”.
Sőt, a kormány még azt is meggátolta, hogy a vizsgálatok eredményei nyilvánosak legyenek, mivel azt a 47. paragrafus kifejezetten tiltja.

Az Országgyűlés asztalára került javaslat alapján kijelenthető, hogy az új hatóságtól egyetlen korrupt politikusnak sem lesznek álmatlan éjszakái. Ha pedig az EU ezt elfogadja az Európai Ügyészség alternatívájaként, akkor pont annyit ér, mint amit Orbán gondol róluk – írja bejegyzése végén Hadházy Ákos.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!