Kitört a botrány – Így nyerhetett időközit a Fidesz!

Forrás: YouTube.com

A múlt vasárnapi budavári időközi választás eredménye megrengette az ellenzéket, ugyanis elvesztették többségüket az I. kerületi testületben, csakhogy most olyan információ került napvilágra, mely mindenre magyarázatot adhat!

A budavári időközin a Fidesz jelöltje csupán egy hajszállal, mindössze 60 szavazattal tudott több voksot begyűjteni, mint az ellenzéki jelölt, így azonban sikerült megtörnie a kormánypárnak az ellenzéki többséget.

A Momentumos Korsós Borbála voksturizmus vélt felfedezni az ügy hátterében, ugyanis állítása szerint

augusztus eleje és a múlt vasárnapi időközi választás időpontja között gyanúsan sok volt az átjelentkezés a választókerületben található Ostrom utca 16. alatt

– számolt be róla a 24.hu.

A lap az Opten adataira hivatkozva arról ír, hogy többen is bejelentkeztek az említett időszakban az adott címre, köztük pedig megtalálható volt a Fidelitas alelnöke is, aki jelenleg Rogán Antal minisztériumában dolgozik.

A voksturizmus tényét az is alátámaszthatja, hogy Baczkó Norbert csupán hat nappal a budavári időközi választás előtt jelentkezett be az Ostrom utca 16. szám alá; ráadásul több hozzá köthető személy is ugyan erre a címre jelentkezett be,

így ők akár már szavazhattak is a Fidesz jelöltjére, ezzel segítve a helyi időközi választás megnyerését a kormánypártnak.

A voksturizmust pedig már a törvény sem bünteti, ugyanis épp az országgyűlési választás előtt nyitott neki kaput a Fidesz azzal, hogy úgy módosították a szabályokat, hogy már nem kell ténylegesen a megadott címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

A TASZ a jogszabálymódosítás elfogadásakor is felhívta a figyelmet arra, hogy ez visszaélésekhez vezethet: “A Btk. közokirat-hamisításról szóló része úgy módosul ugyanis, hogy a tulajdonos hozzájárulásával vagy saját tulajdonú ingatlanra bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi szankció nélkül – akkor is, ha már az első pillanattól nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!