Völner Pál arcára fagyott a mosoly: az egész család vagyonát zár alá vették

nem kapkodtak a hatóságok Völner Pál egykori igazságyügyi államtitkár korrupciós botrányának a felgögyölítésében, most jutottak el oda, hogy érdemi lépés is történjen az ügyben. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala

zár alá vette Völner Pál és családja vagyonát,

bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is érintett az intézkedés, még Völner fiának az autóját is elvitték. Völner ügyvédje azonnal kijelentette, hogy szerint a lépés törvénytelen volt, mert ellenőrizhető, hogy az államtitkár számlájára korábban befolyt fizetése nem bűnös vagyon. Arra már nem tért ki az ügyvéd, hogy ha a hivatalosan megkeresett pénzt nem lehet lefoglalni, a “bűnös vagyont” pedig már elköltötte, akkor ugyan mi a teendő.

A hatóság lépését csak támogatni tudjuk, bár kicsit megkésettnek gondoljuk, és valószínűleg sokan mások is úgy gondolják, hogy Völnernek sem kellene szabadlábon mászkálnia az utcán. A nyomozóknak pedig lenne egy pár javaslatunk, kiknek kellene még zár alá venni a vagyonát, mert az bűnös módon szerezték.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!