Orbánék szerint egy 7 méteres százmilliós arany szobor kell most az országnak

D Kos20170123005 E1582886254820 1140x640
Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Megmenekült az ország! Orbánék rájöttek, mire van szükség válság idején: egy hétméteres arany csodaszarvas szoborra, amit közpénzből fognak felállítani!

Egymás után zárnak be az önkormányzati intézmények, uszodák, színházak, múzeumok és éttermek a brutális rezsiszámlák miatt, nincs pénz óvodai buszokra, a kórházakban egész osztályok szűnnek meg, a családok nem tudják, hogyan fizessék ki a több százezres gázszámláikat, vállalkozások tízezrei húzzák le a rolót, de szerencsére

Orbánék tudják a megoldást a válságra: egy 7,2 méteres, arany csodaszarvas szobrot állítanak fel, amit közpénzből fizetnek.

Ezt a tervet a Fidesz egyik kedvenc szobrásza, Szőke Gábor jelentette be a Facebook oldalán – vette észre a Magyar Narancs. A szobrot a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank rendelte meg és a tervek szerint az egykori Postapalota – ma már Buda Palota – kertjében fogják felállítani.

0906 Csodaszarvas arany
Fotó: Facebook/Szőke Gábor Miklós

Arról, hogy mennyi pénzébe kerül az adófizetőknek az arany csodaszarvas, a szobrász nem árulta el, de biztos, hogy több százmillió forintról van szó.

Szőke Gábornak ugyanis van már két, korábban készített szobra a Buda Palotánál, amikért 667 millió forintot kért. Az nem teljesen világos, hogy ebben az árban a mostani arany szobor is benne van, vagy egy harmadikra is kapott megbízást, de egy biztos: a csodaszarvas több százmillió forintba kerülhet.

A szobrász egyébként így ír alkotásáról: „A magyarok lélekvezető állatát egy bronz szikla tetejére képzeltem el, hogy

szarvasteste, amelyet többezer hajlított “aranyszőr lemezből” alkottam meg, egybefonódjon az éggel és éjszaka csillagképként ragyogjon.”

Azért az mégiscsak megnyugtató, hogy a jelenlegi háborús veszélyhelyzetben, amikor az egész ország a túlélésért küzd, Orbánék pontosan tudják, hogy mi kell a brutális inflációtól sújtott, nélkülöző magyaroknak: egy hétméteres arany csodaszarvas szobor. Önnek is jusson majd ez eszébe, ha télen kikapcsolják otthon a fűtést, hogy a jól fűtött Karmelita kolostorban milyen jól visszhangozhat a fideszes kormánytagok röhögése.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!