Hülyét csinált magából a fideszes államtitkár: most mindenki az ő levelén röhög!

A hivatalhoz nem jár ész – ezt bizonyította be Maruzsa Zoltán államtitkár, aki olyan levelet írt a pedagógusoknak, hogy azóta mindenki azon röhög.

Hisztis hangvételű levelet írt, de ezzel hülyét is csinált magából a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán a sztrájkbizottsági ülésen nyújtotta át a pedagógus-szakszervezeteknek azt az írásos figyelmeztetést, amelyen azóta röhög az internet népe. A levelet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette ki a Facebook-oldalára, és ebből kiderül:

a fideszes államtitkár nem ismeri a magyar nyelvet, mert azon hisztizik, hogy a polgári engedetlenség a hatályos jogban ismeretlen tiltakozási eszköz.

Ezzel az erővel Maruzsa Zoltán azon is hőböröghetne, hogy a víz miért nem hajlandó égni, vagy hogy éjszaka miért nincs világosság. A megoldás ugyanis ott van magában a kifejezésben: a polgári engedetlenség lényege pontosan az, hogy valaki tudatosan jogellenes cselekményt hajt végre azzal a céllal, hogy így fejezze ki a tiltakozását valami ellen. Vagyis

igen, kedves Fidesz: a polgári engedetlenség lényege pont az, hogy a tiltakozók nem engedelmeskednek a jognak. Ezért engedetlenség. Érthető?

A polgári engedetlenség jellemzője, hogy nyilvános, erőszakmentes és tudatos. A fideszes államtitkár azonban láthatóan nem ismeri ezt a fogalmat.

Maruzsa szerint azok a tanárok, akik ezt támogatják, erkölcsileg megkérdőjelezhetőek, és rossz példát mutatnak a diákoknak. Azon most lépjünk túl, hogy

akkor hogyan lehetett polgári engedetlenség, amikor a Fidesz kordont bontott? Nekik szabad volt, másnak nem?

A lényeg az, hogy Maruzsa Zoltán nem csak a polgári engedetlenség fogalmával nincs tisztában, hanem államtitkár létére a tényekkel is hadilábon áll. Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja ugyanis a Telexnek nyilatkozva elmondta: a PDSZ nem polgári engedetlenséget szervez, hanem sztrájkot. Ami ugye nagy különbség – ám ezt Maruzsa Zoltán valószínűleg továbbra sem fogja érteni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!