Egyre nagyobb a feszültség – Küszöbön lehet a Fidesz legnagyobb belső háborúja!

A Tranzit Fesztiválon tartott előadást Lázár János, ahol beszélt többek között az ország eladósodásáról, és a Fidesz eddigi legnagyobb baklövéséről is szót ejtett.

Az építésügyi miniszter kiemelte, hogy Orbán Viktor azért bízta meg jelenlegi feladatkörével, mert Magyarország pénzügyi helyzete folyamatosan romlik, pénzszűkében van, miközben a hazai GDP arányos államadósság 2019-ben 65,5 százalék volt, ez 2022-re már 80 százalékra fölé emelkedett, így ő kapta azt a feladatot, hogy a tervezett beruházásokat felülvizsgálja.

Pénzügyileg szűk a cipő” – fogalmazott a 444.hu közlése szerint Lázár, aki számos beruházást felsorolt, melyek biztos, hogy nem fognak megvalósulni, mivel egyszerűen nincs rá pénze az államnak.

Lázár János azonban súlyos kudarcnak ítéli meg, hogy

“Paks 2 jövőre nem termel áramot,
[szerinte] ez ősbűn, a legsúlyosabb kormányzati hibák egyike”!

A miniszter úgy véli, hogy folyamatosan kontrollálni kellett volna a beruházást, ugyanis az aláírástól számítva eltelt 9 év, de az építési munkálatok még mindig nem kezdődtek el.

Sőt, kiemelte azt is, hogy sajnos elérkezett az az időszak, mikor mindenkinek meg kell barátkoznia azzal a helyzettel, hogy nem biztos, hogy minden múzeum, uszoda és sportcsarnok ki tud nyitni, ugyanis annak fenntartására az önkormányzatoknak már nincs elég pénze.

A kormánypárton belüli egyre feszültebb helyzetről [ide kattintva] korábbi cikkünkben is olvashatnak, melyben a frakcióvezetőnek estek neki.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!