Gigantikus pofonba futottak Orbánék: a fél Fidesz-kormányt azonnal ki kellene rúgni!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Óriási baklövést követtek el Orbánék! Keménykedni akartak, de ezzel pont arra hívták fel a figyelmet, hogy alkalmatlanok a kormányzásra!

A fél Fidesz-kormányt ki kellene rúgni, ha Orbánék ugyanazzal a mércével ítélnék meg a saját tevékenységüket, mint ahogy azt az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőivel tették. Erre az MSZP-s Vajda Zoltán hívta fel a figyelmet, amikor jelezte:

A Fidesz-kormány az idei költségvetésben tévesen jelezte az euró árfolyamát és ezzel óriási kárt okoz!

Orbánék ugyanis az idei büdzsében 360,9 forinttal számoltak, ami még a közelében sincs a valóságnak. A forint árfolyama az euróval szemben ugyanis tartósan 400 forint felett van, ami szinte minden területen brutális drágulást okoz. Ráadásul a Fidesz-kormány még a jövő évi költségvetésben is csak 377 forintos euró árfolyammal számol! Az MSZP képviselője ezért közleményében azt kérdezi:

a nagy kárt okozó téves előrejelzésért felelős kormányzati vezetőket is olyan gyorsan kirúgják, ahogyan azt az OMSZ vezetőivel tették?

Ha pedig ezt nem teszik meg, akkor a Fidesz-kormány mivel magyarázza ezt a kettős mércét?” Az ellenzéki képviselő szerint azért fontos mindezt tisztázni, mert a téves prognózissal az Orbán-kormány rendkívül nagy károkat okoz az embereknek.

Vajda Zoltán egyébként azt is kijelentette: az MSZP az OMSZ vezetőinek kirúgását a szakmaiság elleni támadásnak tekinti, és támogatja a meteorológiai szolgálat dolgozóit, akik kiállnak a politikai okokból eltávolított vezetőik mellett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!