Ezt érdemlik a becsapott választók – Nagy ívben tesz rájuk az miniszter!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke még augusztus 3-án írt nyílt levelet Palkovics Lászlónak, melyre végül Koncz Zsófia adott egy semmitmondó választ. Az ellenzéki politikus azonban újból megkereste a technológiai és ipari minisztert, melyre ismét csak egy államtitkári válaszra futotta!

Az ellenzéki politikus szerint az lenne a minimum elvárás a kormány tagjától, ha érdemi válaszokat adna a feltett kérdésekre, mellyel megtisztelné az általa is képviselt közel kétmillió választót.

Tóth szerint egyelőre még mindig nem állt elő a kormány semmiféle épeszű magyarázattal, mellyel megindokolnák, mi szükség van a brutális áram- és gázáremelésre,

  • ugyanis az elektromos áram esetén Paks 12 Ft/kWh áron termeli ki a lakossági szükségletet,
  • a gáznál pedig Orbán Viktor hangoztatta, hogy az európai piaci ár töredékéért kapjuk az orosz gázt, illetve Szijjártó Péter szerint a tavaly megkötött Gazprom-szerződéssel a kormány megteremtette annak a lehetőségét, hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a magyar fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen.

Ha a miniszterelnök és a külügyminiszter igazat mondtak, akkor miért szabadítanak az inflációval amúgy is sújtott, megélhetési válságban élők millióira brutális áram és gázáremelést?

A Tóth Bertalan által újból benyújtott kérdésekre Palkovics miniszter úr továbbra sem vette a fáradságot a válaszadásra, ezzel egyértelművé tette, hogy semmibe veszi az általa is becsapott választókat, helyette ismét Koncz Zsófia próbált valami választ összedobni.

Az államtitkár asszony leveléből – egyebek mellett – a következők derülnek ki:

  1. A legutóbbi, egymondatos levelében szerinte “egzakt” módon válaszolt a 30 db különböző kérdésre.
    (Segítő szándékú, személyes javaslat: államtitkár asszony ne használjon úgy idegen szavakat, hogy nem ismeri a jelentésüket!)
  2. Az Orbán kormány által bevezetett brutális lakossági áram- és gázáremelés valójában a rezsicsökkentés megvédése.
  3. A “rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében […] szabályozásra került a csökkentett gáz […] igénybevétele”.
    (Államtitkár asszony ugyan még nem árulta el, hogyan kell kevesebb gázt igénybe venni, de jó tudni, hogy szabály már van rá.)
  4. Az Orbán-kormány részben a “téli felkészülés […] megelőzésére” fogadta el az “Energia Vészhelyzeti Akciótervét”.
    (Ez már igen! A téli felkészülés helyett, annak megelőzésére akciótervet fogadott el a Kormány! Ha valaki ezek után fázni fog télen, fűtsön be az akciótervvel!)
  5. A földgáz exportját a Kormány nem korlátozza.
    (De akkor mi értelme volt beleírni az “Energia Vészhelyzeti Akcióterv” 3. pontjába, hogy a kormány “kiviteli tilalmat rendelt el az energiahordozókra”? Lehet, hogy a Kormány szerint a földgáz nem energiahordozó? Esetleg az “Energia Vészhelyzeti Akcióterv” is csak egy komolytalan, dilettáns kormányzati improvizáció?)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!