Viszlát, uniós pénzek! Orbánék most húzták ki az ország alól a szőnyeget!

Óriási szüksége lenne az országnak az EU-s forrásokra, Orbánék legújabb húzása miatt azonban Brüsszelben szinte biztosan elzárják a pénzcsapot!

Olajat öntött a Fidesz-kormány a tűzre és a lángokban az összes, Magyarországnak járó EU-s pénz porrá éghet! Mint arról korábban mi is írtunk, a napokban jár le az az egy hónap, amit az Európai Bizottság adott a Fidesz-kormánynak, hogy kezelje a jogállamisági problémákat. Ebbe ugye nem csak az EU-s pénzek ellopása tartozik, hanem Orbánéknak azt is bizonyítaniuk kellene, hogy nem avatkoznak be a bíróságok függetlenségébe. Ehhez képest most kiderült:

egy olyan fideszes jelöltet neveztek ki bírósági vezetőnek, aki kevesebb, mint fele szavazatot kapott a riválisánál!

A Kúria elnökének, Varga Zs. Andrásnak a felesége, Kovács Helga Mariann úgy lett a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának tanácselnöke, hogy kevesebb, mint a fele szavazatot kapta meg a bíróktól a versenytársához képest – tudta meg kiszivárgott bírósági iratokból a brit Observer. Az információt a hvg.hu forrásai is megerősítették. A brit lap szerint mindez azért érdekes, mert így

a kúria elnökének felesége politikailag érzékeny ügyekkel is foglalkozhat,

mint például öröklési, kártérítési, személyiségi jogokhoz fűződő, sajtó-helyreigazítási, választási eljárási vagy közérdekből indított perek, de az eljárások elhúzódásával kapcsolatos kifogásokat és a civil szervezetekkel kapcsolatos ügyeket is a fellebbviteli testület ezen kollégiuma tárgyalja.

Az Obervernek egy névtelenséget kérő volt bíró azt is elmondta: az ügyek nagy többsége magyar bíróságokon rendben zajlik, de a politikailag érzékeny témákat a legfelsőbb bíróságon

olyan hűséges bírói tanács hallgatja meg, akik a kormány számára kedvező ítéleteket hoznak.

A kisebb támogatottságú jelölt kinevezésének nyilvánosságra kerülése rendkívül érzékenyen érintheti a Fidesz-kormányt, hiszen hivatalos iratok igazolják, hogy a szavazás csak színjáték volt, aminek a végén politikai kinevezés történt.

Ez döntő érv lehet amellett, hogy Magyarország ne kapja meg az EU-s pénzeket!

A jogállamisági eljárás ugyanis kulcskérdésnek tartja a bíróságok független működését, mert ez fontos az uniós pénzek szabályszerű felhasználása szempontjából is fontos garancia. Orbánéknak azonban láthatóan fontosabb a saját hatalmuk bebetonozása, mint Magyarország sorsa, a magyar emberek megélhetése.

Egy hónapot kapott Orbán, utána Brüsszel kicsinálja a Fidesz-kormányt!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!