Megbukott Orbán terve – Ezt a hazug kormánypropagandával sem lesz könnyű sikerként eladni!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Erejét megfeszítve próbálja szépíteni a kormánypropaganda, hogy leszerepelt az Orbán által bejelentett határvadász-program, ugyanis a tájékoztatásul kapott eredmények annak bukásáról tanúskodnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Hírportál például azzal a címmel közölt cikket augusztus 8-án, hogy “Sikeres a határvadászok toborzása”. Ez a kijelentés azonban maximum annyiban állja meg a helyét, hogy sokan érdeklődtek, de a siker, vagyis az első ütemre tervezett 2200 főt még megközelíteni sem sikerült.

Az Országos Rendőr-főkapitányságnál érdeklődött a Telex, hogy milyen sikerrel fut a határvadász képzés, melyre a miniszterelnök reményei szerint 4000 fő lenne ideális. A megküldött tájékoztatóból kiderült: “a szerződéses határvadászképzésről a 2022. július 15. és a 2022. augusztus 8. közötti időszakban 10 352 fő érdeklődött (telefonon, emailen, személyesen és egyéb formában) a Rendőrségen”,

de ebből csupán 724-en adták le a jelentkezési lapjukat,

az alkalmassági vizsgálaton pedig 644 jelentkező alkalmassági szűrését folytatták le.

A feltételek pedig rendkívül alacsonyak: a Rendőrség azoknak a jelentkezését várja, akik betöltötték már a 18. életévüket de még nem múltak el 55 évesek, büntetlen előéletűek és rendelkeznek legalább alapfokú iskolai végzettséggel (8 évfolyam sikeres elvégzése), illetve magyar állampolgárok.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott tájékoztatásból az nem derült ki, hogy a több mint 10 ezer érdeklődő közül, mennyien voltak azok akik például a bejelentett fizetéssel nem voltak megelégedve, és mennyien akik még ezeket a minimum feltételeket sem tudták teljesíteni. Az azonban mára egyértelmű, hogy az új kormány megalakulásakor bejelentett határvédelmi szervezet – mely tehermentesíthette volna az ott szolgálatot teljesítő katonákat és rendőröket – csúfos bukás volt, hiszen nemcsak az Orbán által megálmodott 4000 főt nem sikerült összeszedni, de az első ütemre tervezett 2200-at sem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!