Áttörés! Orbánék ellen fordulnak a fideszes szavazók!

Úgy tűnik, kezd kinyílni a fideszes szavazók szeme. Egy friss felmérés szerint a kormánypárt fővárosi híveinek csaknem negyede a Fidesz-kormányt okolja a válságért!

Óriási bajban van Orbán Viktor és pártja! Egy friss felmérés szerint ugyanis még a saját szavazóik is kezdenek ellenük fordulni!  A Hvg.hu úgy értesült: a Medián és a 21 Kutatóközpont július végén készített 1000 fős fővárosi telefonos felmérése szerint a fővárosban élők 69 százaléka nem ért egyet azzal, hogy a kormány az átlag felett fogyasztók számára növeli az áram- és gázárakat. Ezen belül az ellenzékiek aránya 87 százalék, de még

a fideszes szavazók 44 százaléka sem ért egyet a kormány intézkedésével!

A válaszadók leginkább a magyar kormányt és Oroszországot teszik felelőssé a kialakult válságért, az ötfokú skálán mindkettő 3,8 átlagpontot kapott. A kormányt az ellenzéki válaszadók 94 százaléka tartja inkább vagy teljes mértékben felelősnek, de ami még meglepőbb:

minden negyedik fideszes azt gondolja, hogy a válságért a Fidesz-kormány a felelős!

Ez azt jelenti, hogy az ötfokú skálán még a fővárosi fideszesek 22 százaléka is 1-est vagy 2-est adott a kormánynak.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a fideszes propaganda is csúfosan besült: hiába próbálják minden létező csatornán a mostani válság hatásait az ellenzékre hárítani, a válaszadók összességében

a magyar ellenzéket hibáztatják a legkevésbé,

mivel az ötfokozatú skálán őket csak 2,8-as átlagpontszámmal jelölték meg. Mindez azt jelzi, hogy rendkívül forró ősz várhat Orbánékra. Ha ez a tendencia folytatódik, a Fidesz támogatottsága úgy beszakadhat, hogy az még a további kormányzásukat is megkérdőjelezheti.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!