Rendkívüli bejelentés – További gázáremelést eszközöl a kormány!

Fotó: Népszava

Az Fidesz egyértelműen megszegte a kampányban tett választási ígéreteit, első körben extraprofitadót vetettek ki, majd lényegében eltörölték a KATA adózási formát, aztán a rezsicsökkentésnek és az üzemanyagársapkának estek neki.

Mindez azonban kevésnek tűnik ahhoz, hogy pótolni tudják a költségvetési hiányt, melyet a féktelen költekezésük okozott, ezért a Portfolio egy friss kormányzati közleményre hivatkozva arról számolt be, hogy

két lépcsőben emelkedik majd a gáz ára!

Első körben az éves szinten 1729 köbméternél többet fogyasztókat sújtja már augusztus elsejétől egy drasztikus áremelkedés, ami területtől függően az eddigi 99,95–104,65 forint/köbméter helyett 732,4 forint, majd október elejétől várható egy újabb emelés, ami miatt már 752,5 forint lesz a gáz ára!

Mindez azonban ellentétes azzal, melyet a kormány tagjai, köztük Orbán Viktor és Szijjártó Péter is mondott, ugyanis korábban állították, hogy a Gazprommal kötött 15 éves szerződés biztosítja, hogy hosszútávon megőrizhessük a rezsicsökkentés vívmányait, és, hogy a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fizessék Európában.

Ez azonban nem volt igaz! A kétlépcsős gázáremelés az újabb bizonyíték arra, hogy a Fidesz hazudott a kampányban, a kormány tagjai pedig félrevezették a lakosságot!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!