Komoly bajban a Fidesz – A legrosszabb még csak ezután következik!

Elkezdődött a fideszes peremszavazók lemorzsolódása, miután kiderült, hogy a kormány hazudott a választás előtt a megszorításokról, így például a rezsicsökkentés megvédéséről.

Az IDEA Intézett július 9. és július 20. között készített reprezentatív felmérést a lakosság körében, mely még csak részben tartalmazza azokat, akik elpártoltak a Fidesztől a rezsicsökkentés megnyirbálása vagy a KATA adózási rendszer felszámolása miatt, ugyanis ezen intézkedések bejelentése a fenti két dátum közé tehetők.

A legfrissebb kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében jelenleg már 6 százalékponttal esett vissza,

a biztos pártválasztók között pedig 3 százalékponttal. Bár a pártreferenciákat nézve a csökkenés ellenére továbbra is magabiztosan vezet a kormánypárt, ez az első megnövekedett rezsiszámlák kézhezvételével újabb, még komolyabb zuhanást eredményezhet a Fidesznek.

Az üzemanyagár stop részbeni eltörlése, melynek értelmében kikerültek a kedvezményes körből a céges autók, pedig további áremelkedéseket eredményezhet, így ezzel párhuzamosan az elégedetlenség is tovább nőhet a kormánnyal szemben – a rekordgyorsasággal bevezetett módosításról itt olvashatnak többet.

A kutatóintézet kiemeli, hogy a mostani lemorzsolódás elsősorban a peremszavazóknak köszönhető, akik valószínűleg csak a 13. havi nyugdíj, az adóvisszatérítés vagy a 25 éven aluliak SZJA-mentessége miatt szavaztak a Fideszre az áprilisi választáson.

A Fidesz közelmúltban meghozott intézkedései pedig egyértelműen elindították a kormánypártot a lejtőn, erről korábbi cikkünkben – ide kattintva – olvashatnak részletesebben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!