Ilyen még nem volt! Beszakadt a Fidesz, kinyílt az emberek szeme!

Orbán Viktor és a Fidesz hazudott – ez az emberek több mint kétharmadának a véleménye egy friss felmérés szerint. Azt, hogy kinyílt a nép szeme, az is jelzi, hogy a Fidesz támogatottsága soha nem látott mértékben beszakadt.

Orbán Viktor és a Fidesz hazudott, az emberek több mint kétharmada szerint a Fidesz megszegte a rezsicsökkentés megtartására vonatkozó választási ígéretét – derül ki a Publicus legújabb felméréséből, amely a Népszava felkérésére készült. A megkérdezettek 68 százaléka szerint a Fidesz megszegte a rezsicsökkentés megtartására vonatkozó választási ígéretét, de

még a fideszes szavazók 20 százaléka szerint is átverte őket a kormány.

A válaszolók 70 százaléka nem elégedett azzal, ahogyan „az országban mennek a dolgok”, 80 százalékuk szerint pedig a Fidesz-kormány intézkedései megszorítások.

A kormány szigorításait a fideszesek 49 százaléka is megszorításnak tartja!

A megkérdezettek csaknem háromnegyede szerint a hazai gazdaság helyzete romlott az egy évvel ezelőtt állapothoz képest, 58 százalék pedig úgy gondolja, hogy a helyzet egy év múlva még rosszabb lesz.

Még a fideszesek 35 százaléka is a borúlátók közé tartozik. Mindez persze érződik a kormánypárt támogatottságán, júniusról júliusra ugyanis

a Fidesz támogatottsága 36 százalékról beszakadt 24 százalékra.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a Népszavának elmondta, hogy ilyen mértékű, 12 százalékos „bezuhanással” még nem találkozott. A szakember szerint a Fidesz a most kibukott hazugságokat nem tudja a szokásos módon médiabuborékban tartani, ám az, hogy a a kormánypárt népszerűségvesztése mennyire bizonyul tartósnak, jórészt azonban az ellenzéki politikai teljesítményén is múlik. A Fidesztől elpártolt szavazók ugyanis egyelőre a bizonytalanok táborát erősítik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!