Pánik a Karmelitában – Bizonyítható, hogy Orbánék hazudtak az energiaáremelés szükségességéről!

Az elmúlt napokban a lakosság javarészt azt számolgatta, milyen mértékben emelkednek majd meg a kiadásaik az Orbán-kormány megszorításának köszönhetően, amivel egyébként megszegték a választási ígéretüket.

A kormány energia-vészhelyzetet kiáltott, ennek értelmében pedig megemelték a lakosságot terhelő energiaárakat, miközben még a rekordmagas inflációval is meg kell küzdeniük a magyar háztartásoknak.

Orbánék azonban hazudtak!

Nem csak a választás előtt, mikor azt mondták, hogy Ők a garancia arra, hogy megmarad a rezsicsökkentés és nem lesznek áremelések, hanem most is, mikor azt mondják: Brüsszel elhibázott lépései miatt kénytelenek megnyirbálni a rezsicsökkentést.

  • Az áram esetében augusztus 1-től 70,1 forintos lakossági piaci ár kerül bevezetésre a kormány által meghatározott átlagfogyasztás felett; azonban Tóth Bertalan az MSZP társelnöke bejegyzésében bebizonyította, hogy nincs szükség lakossági áramáremelésre!

Az alábbi táblázat jól mutatja, hogy mennyi áramot termelt a paksi atomerőmű 2013 és 2021 között évente, és ebből mennyit fogyasztott a magyar lakosság az adott évben.

4382
Forrás: MSZP.hu

A közzétett táblázatból az is leolvasható, hogy, mennyi árbevétele volt ebből az erőműnek évente, illetve kiszámolható, hogy mennyibe került egy kilowattóra lakossági áram megtermelése Pakson.

2013-tól egyetlen évben sem érte el a Pakson előállított villamos áram termelési ára a 12 forintot kilowattóránként,

így felvetődik a jogos kérdés, hogy miért lenne drágább ugyanazt az áramot ugyanolyan feltételekkel megtermelni 2022-ben?

  • Hasonlóan belebukott a kormány a gáz árának növelésébe is, ugyanis az ellenzéki politikus itt is bebizonyította, hogy nincs szükség lakossági gázáremelésre (amennyiben Szijjártó Péter igazat mondott)!

Tóth bejegyzésében kiemeli, hogy a Gazprommal kötött szerződés bőven lefedi a lakossági szükségleteket, ezt korábban Szijjártó Péter mondta, illetve a külgazdasági és külügyminiszter hozzátette azt is, hogy

az oroszokkal kötött újabb megállapodás biztosítja, hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a lakossági fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen!

Az ügy tisztázása érdekében az MSZP társelnöke levelet írt Palkovics László technológiai és ipari miniszternek, melyben olyan kérdésekre szeretne választ kapni, mint például:

  1. Miért vezetnek be lakossági gázáremelést, ha a Gazprommal kötött szerződés bőven lefedi a lakossági szükségleteket, és – ahogyan Szijjártó Péter fogalmazott – biztosítja, hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a lakossági fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen?
  2. Milyen áron veszi a földgázt az MVM a Gazpromtól?
  3. Teljesíti-e a Gazprom a szerződéses kötelezettségeit?
  4. Mennyi földgázt vásárolt az MVM a Gazpromtól a tavaly megkötött 10+5 éves szerződés alapján?
  5. Igaz-e az az állítás, hogy a Gazprommal kötött szerződés alapján az MVM a tőzsdei árak ötödéért veszi a földgázt?”

A bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy sem a gáz, sem pedig az áram árának emelésére nem lenne szükség,

így Orbánék intézkedése arra enged következtetni, hogy a választások előtti osztogatás (pl.: 13. havi nyugdíj, egyszeri 80 ezer forintos juttatás, SZJA visszatérítés) miatt kiürülhetett az államkassza, így most a kormány által okozott problémát a lakosság fizeti meg!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!