Megindult az összeomlás – A kórházak egyre gyakrabban nem tudják ellátni a betegeket!

Fotó: police.hu/orbán Viktor és Pintér Sándor 2016-ban meglátogatta a Teréz körúti robbantás sérültjeit

Sajnos a valóság köszönőviszonyban sincs azzal, amit az állami propaganda közvetít. Az egészségügyi rendszer a végóráit éli, ez pedig az ellátásban mutatkozik meg a leginkább.

Megszaporodtak azok az esetek, mikor egy beteg azzal kellett, hogy szembesüljön, hogy az adott kórházban nem kap ellátást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) idén már legalább 150 alkalommal kellett beavatkoznia azért, mert egyik-másik egészségügyi szolgáltató nem tudta ellátni a betegeket

– számolt be róla a hvg.hu.

Az NNK által kiadott dokumentumokból kiderült, hogy az idei esetek között volt olyan, ahol “csak” néhány órás volt a szolgáltatás-kiesés, de akadt bőven egy-két napos illetve annál tartósabb is. A rövidebb idejű leállások főként a fővárosra voltak jellemzőek, ahol gyorsan meg tudták oldani a problémát, azonban jelentős azoknak a száma, ahol tartós ellátáshiány alakult ki.

“A Zirci kórház szakrendelőjébe például tavaly júniustól idén márciusig nem sikerült fül-orr-gégészt találni, Ajkán pedig az elmúlt két évben nem működött a gyermekgyógyászati és a tüdőgyógyászati ellátás” – írja a lap, ami kiemeli, hogy az ellátási gondot a szakdolgozó- és orvoshiány okozza, melynek következtében a jövőben előfordulhat, hogy egyre gyakrabban tapasztalhatunk hasonlókat az országban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!