Óriási csata várható a Fideszben: bíróságra idézték Varga Judit igazságügyi minisztert!

A választások előtti időszak vezető híre volt a médiában Völner Pál államtitkár korrupciós botránya, melyben zacskóban hozott kenőpénz elfogadásával vádolják. A több 83 millió forintos korrupciós pénz sorsáról mélyen hallgattak eddig, ám most megmozdult az állóvíz!

Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte

Völner Pál volt államtitkár ügyvédje – értesült a 24.hu, melynek Papp Gábora megerősítette, hogy másfél hete valóban indítványozta a miniszter kihallgatását. AZ ügyvéd szerint a kihallgatásra azért van szükség, mert a korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni. Ezzel együtt Varga Judit igazolni tudná Völner írásban tett vallomásának állításait.

Az igazságügyi miniszter eddig próbálta levetni magáról a felelősséget, és az újságírói kérdésekre semmitmondó válaszokat adott. Most azonban nem fogja kikerülni a válaszadást azokra a kérdésekre, amik arra vonatkoznak, hogy az Igazságügyi Minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó intézményekben

kit és miért neveztek ki, vagy éppen váltottak le a posztjáról.

A megkeresés pedig pont ezekre a kérdésekre keresi a választ, a védő álláspontja szerint „megkerülhetetlen” Varga Judit tanúkénti kihallgatása, amelyen a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ő is jelen lehet mint Völner ügyvédje. Egyelőre az ügyészség nem válaszolt, hogy az indítványnak megfelelően kihallgatják-e a minisztert. Mindenesetre most úgy néz ki, hogy Völner saját maga védelmében akár Varga Judit igazségügyi minisztert is hajlandó magával rántani.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!