Kudarc – Több mint egymilliárd eurót bukott el a kormány!

Hivatalosan is megszületett a magyar kormány Brüsszel elleni hadjáratának és korrupciógyanús ügyeinek eddigi legnagyobb kudarca, ugyanis 1,4 milliárd eurót bukott el az ország Orbánéknak köszönhetően!

Magyarországnak eredetileg 7,2 milliárd eurót folyósított volna az unió a helyreállítási alapból, csakhogy a kormány nem tudott megfelelő tervet bemutatni, illetve az EU úgy látja, hogy hatalmas kockázatot jelent az országban a korrupció, így a teljes összeget visszatartották.

Csütörtökön az Európai Bizottság a helyreállítási alap összegét hozzáigazította a 2020-2022-es magyar növekedési adatokhoz,

így annak eredményeként lecsökkent az országnak járó támogatás 5,8 milliárd euróra!

Jogszabály írja elő, hogy a maximális pénzügyi hozzájárulás kiszámítását 2022. júniusában aktualizálni kell a 2020-2021-es összesített GDP változására vonatkozó tényleges eredmények figyelembe vételével – írja elemző cikkében a 444.hu, majd kiemelik, hogy ennek következtében csökkent 1,4 milliárddal a Magyarországnak járó keret (400 forintos árfolyammal számolva ez 560 milliárd forint), illetve az is előfordulhat, hogy Orbánék miatt további összegeket bukunk el!

Ha a magyar kormány és ez EU nem jut konszenzusra, akkor a hazánknak járó csökkentett összeg jelentős részétől is eleshetünk!

Az előírások szerint év végéig kellene megszületnie a megállapodásnak, ami ha nem történik meg, akkor a teljes összeg 70 százalékát bukjuk el!
A lap kiemeli, hogy mivel a brüsszeli jóváhagyás több hónapos folyamat, így legkésőbb szeptemberben kéne megszületnie a magyar kormány és az EU közötti megállapodásnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!