Hazugságon érték Orbánt – Bődületes hülyeségeket mondott!

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A politikusok általában szeretnek túlozni és olyan kijelentéseket tenni, melyek nem teljesen fedik a valóságot. Ebben Magyarországon Orbán Viktor jár az élen, aki hol értelmezhetetlen bölcsességeket, hol pedig bődületes hazugságokat mond.

Utóbbiként tett az Ukrajnából érkező menekültekkel kapcsolatban is, mikor azt találta mondani, hogy “eddig közel 800 ezer menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra, akiket élelemmel, szállással, gyógyszerrel láttunk el”.

Ez maximum annyiban helytálló kijelentés, hogy ennyien lépték át a magyar-ukrán határt,

azonban a háború elől menekülő ukránok jelentős részének eszük ágában sincs Magyarországon maradni, szinte egyből továbbállnak!

A nagyjából 800 ezer menekültből csupán körülbelül 20-25 ezer ukrán állampolgár folyamodott a hatóságokhoz “ideiglenes védelemért”, melynek révén hozzáférhetnek az egészségügyi és társadalombiztosítási szolgáltatásokhoz – írja a Maszol.ro.

Ha ez nem lett volna elég, Orbán még azt is kijelentette, hogy “Magyarország az eddigi hat szankciós csomag elfogadása során mindent megtett annak érdekében, hogy az európai egység fennmaradjon”.
A miniszterelnök valószínűleg nem tudja értelmezni az “európai egység” fogalmát, ugyanis az, hogy majd’ minden szankciós csomag elfogadása előtt vétóval fenyegette meg az európai szövetségeseit, nem igazán tekinthető az egység fenntartására való törekedésnek.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!