Pattanásig feszült a helyzet a kormányban – Veszélyben a fideszes egység!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, olyan javaslatok láttak napvilágot, melyek alapján a jövőben főispánnak neveznék a kormánymegbízottakat, a megyék rendszere helyett pedig visszaállítanák a vármegyéket.

Ez a kormánypárti ötlet sokaknál kiverte a biztosítékot, ráadásul nemcsak az ellenzéki táborban de még a Fidesz padsoraiban sem mindenki támogatná a módosításokat.

2011-ben már egyszer felmerült a vármegye ötlete, melyet akkor sem Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, sem pedig Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője nem tartott jó ötletnek, így annak bevezetését elvetették.

“nem jó történeti aspektusai vannak. (…) Sokkal inkább azt gondolom, amit nekem egy hódmezővásárhelyi választó mondott, hogy annak, akinek cseléd vagy napszámos volt a nagyapja vagy dédnagyapja, annak mást jelent a vármegye, mint aki a XII. kerületből szemléli a világot” – idézi a 444.hu cikke Lázár János 2011-es álláspontját a vármegyék bevezetésének ötletével kapcsolatban.

A Fidesz akkori frakcióvezetője hozzátette azt is, hogy szerinte

“egy modern, jövőorientált alkotmányban nincs szükség arra, hogy olyan kérdéseket érintsenek benne, amelyek sértik emberek érzékenységét, vagy amelyeknek a XXI. század Magyarországához semmi közük nincs”.

A lap megkereste Lázárt, hogy mit szól hozzá, hogy újra napirendre került a vármegyék ötlete. A kérdésre Krakkó Ákos, az építési és beruházási miniszter sajtófőnöke reagált, mely szerint “Lázár János álláspontja nem változott, a szavazata is ehhez fog igazodni”.

Ez pedig komoly nézetkülönbséget jelenthet a kormányon belül, melyhez Lázár szimpatizánsokat is találhat, így ha szavazásra kerülne a sor, akkor könnyen lehet, hogy a kormánypárton belül bukik majd el a javaslat melyre az elmúlt 12 évben nem nagyon akadt példa!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!