Sarokba szorították Orbánékat – Erre a lépésre nem számított a kormány!

A kormány válságkezelése megbukott, az árak elszabadultak, rekordokat dönt az infláció, a nemzeti valuta pedig soha nem látott mélységekbe zuhant.

A magyar családok küszködnek, az Fidesz-kormány mégis a legsúlyosabb válság kellős közepén megszavazta, hogy Orbán Viktor fizetése havi bruttó 2 millió forinttal legyen több. Ez az MSZP szerint elfogadhatatlan, közleményükben kiemelik, hogy a kormány ne csak a miniszterelnök hanem például a tanárok fizetését is igazítsák az osztrák viszonyokhoz!

A párt a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében emellett kiemeli, hogy Ausztria 2400 milliárd forintnak megfelelő összegű segélycsomagot ad a lakosságnak a drágulások miatt.

  • Minden gyerek után átszámítva 72 ezer forint jár,
  • a kis jövedelműek, a szociális ellátásban részesülők, a minimálnyugdíjasok, az állástalanok 120 ezer forint összegű, egyszeri támogatásban részesülnek;
  • valamint Ausztria minden lakosa 100 ezer forintnak megfelelő segélyt kap az áremelkedések miatt.

Ezzel szemben a Fidesz-kormány arányaiban egyre kevesebbet költ jóléti kiadásokra. Jövőre már csak a GDP 23,6 százaléka jut szociális területre vagy nyugdíjra, holott 2010-ben ez az arány még 31,1 százalék volt.
A szocialista párt szerint az a minimum, hogy a jóléti kiadások arányát legalább a 2010-es szintre emeli vissza a kormány, de a brutális drágulás miatt még gyorsabb beavatkozás kell.

Ezért az MSZP frakciója határozati javaslatot nyújtott be egy legalább havi 20 ezer forint értékű, csak alapvető élelmiszerekre költhető élelmiszerkupon bevezetéséről.

Számításaik szerint ez havonta 20 milliárd forintba kerülne, melynek a felét az EU fizetné – ehhez csupán az kell, hogy a Fidesz megszavazza az MSZP határozati javaslatát az uniós ügyészséghez való csatlakozásról.

“Itt a példa, hogy a Fidesz-kormány ne csak Orbán Viktor jólétét biztosítsa, hanem a magyar nép jólétéről is gondoskodjon!” – áll az MSZP bejegyzésében.
Ha a kormánypárt ezt a javaslatot ugyan úgy söpri félre, mint ahogy minden más ellenzéki javaslatot, akkor azzal egyértelművé teszik, hogy számukra csak a saját meggazdagodásuk a fontos, a magyar lakosságé nem!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!