Orbán hadat üzenhet Ukrajnának: hajmeresztő kijelentés az orosz állami tévében

Az orosz állami médiában már arról beszélnek, hogy Orbán Viktor hadat üzenhet Ukrajnának

írja az Index.

A döbbenetes kijelentés az orosz állami tévében hangzott el. A műsorban arról találgattak, hogy Magyarország képes lenne-e egy katonai hadművelet keretein belül visszafoglalni Ukrajna magyarok által lakott területét. A téma olyannyira foglalkoztatta őket, hogy a Független Államok Közösségének helyettes vezetőjét is megkérdezték az üggyel kapcsolatban.

Budapest nem fog katonai akciót indítani, hogy átvegye az irányítást Ukrajna nyugati régiói felett

– jelentette ki a FÁK Intézet igazgatóhelyettese, Vlagyimir Zsarihin a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek szombaton.

Zsarihin szerint Magyarország “egyelőre” nem áll készen arra, hogy Ukrajna beleegyezése nélkül, azaz közvetlen katonai akció keretében átvegye az ellenőrzést az ország magyarok által lakott területe felett. Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűtlennek tartja Kijev önkéntes beleegyezését a területek átengedésébe. Véleménye szerint a helyi hatóságok vagy a magyar közösségek által kiírt esetleges, Magyarországhoz való csatlakozásról szóló szavazás nem vezetne eredményre.

“Ha Kijev nem ért egyet, akkor erőszakkal fogja megvédeni Ukrajna területi integritását” – vélekedett az elemző. Egy ilyen forgatókönyv esetén

Magyarországnak erőszakot kellene alkalmaznia, azonban NATO-tagországként ez sem lenne megfelelő lépés.

Korábban a szlovák parlament elnöke is felvetette, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök az orosz elnök segítségével rajzolná át országa határait. Boris Kollár azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy Vlagyimir Putyin segítségével Orbán Viktor átrajzolja Szlovákia határait. Menczer Tamás akkor reagált is a feltevésre.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!