A várakozásokon felül teljesített az Orbán-család cége – Gyorsan ki is vették a teljes profitot!

Orbán Győző és Orbán Viktor a felcsúti Pancho Aréna VIP-teraszán (kép: Népszava)

Az Orbán-család cége rendkívül jó évet tudhat maga mögött, kiemelkedően magas profittal zárták a 2021-es évet, azonban hiába növekedett a bevétel és a nyereség is, extraprofit-adó mégsem terheli a miniszterelnök édesapjának érdekeltségébe tartozó céget.

A Dolomit Kőbányászati Kft. legfrissebb beszámolójából kiderült, hogy a cég 2020-ban 3 milliárd 513 milliós árbevétel után 1 milliárd 136 millió forintos adózott eredménnyel zárt, ami nem kis teljesítmény, tekintve, hogy szinte minden szektort érzékenyen érintett a koronavírus-járvány. Azonban az Orbán-család cégének még ezt is sikerült túlszárnyalnia, 2021-ben 5 milliárd forintra duzzadt a forgalmuk, míg a profitjuk pedig elérte az 1,8 milliárdot.

Az is kiderült, hogy a cég tulajdonosai nem hagyták bent a pénzt, május 18-án felnyalábolták a teljes profitot, tehát az 1,8 milliárd forintot!

Sokan gondolják azt, hogy a Dolomit Kőbányászati Kft. egyedül Orbán Viktor édesapjáé, a valóságban azonban ő csak a többségi tulajdonos. A cégnek három ügyvezetője van, Orbán Győző Bálint mellett megtalálható még a cégben a kormányfő öccse, Orbán Győző, és Orbán Dávid is, aki a 444.hu értesülései szerint Orbán Győző fia, azaz a miniszterelnök unokaöccse. Így lényegében az 1,8 milliárd forintot családon belül kell csak elosztaniuk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!