Kegyetlen bosszút állhat a Fidesz az egyik ellenzéki párton!

Akár évekig is megakadályozhatja a Momentum frakciójának megalakulását a Fidesz. A Népszava információi szerint a párt képviselői felkészültek arra, hogy Kövér László „szemétkedhet” velük.

A házszabály szerint nem alakulhat meg a Momentum frakciója, ha a párt képviselői – ahogy azt Hadházy Ákos javaslatára tervezik – nem vesznek részt a Parlament alakuló ülésén. Ezzel azonban nem csak azt kockáztatja a párt, hogy a Fidesz fenyegetése alapján egyetlen bizottsági posztot sem kapnak, hanem könnyen előfordulhat:

a Fidesz kegyetlen bosszút áll a távolmaradó képviselőkön.

A házszabály egyik rendelkezése ugyanis kimondja, a képviselőcsoportok megalakulása az alakuló ülésen, a választással kapcsolatos beszámolók elfogadása után történik. Bár lehetőség van a későbbi bejelentésre is, ám erre a procedúrára vonatkozóan nincsenek részletes rendelkezések. Vagyis

Orbánék akár évekig is elhúzhatják a szavazást a Momentum frakciójának megalakulásáról.

Mindez azt jelenti, hogy amíg nincs frakció, nincs az a pénzügyi támogatás sem, ami a képviselőcsoportot megilletné. A távolmaradással járó a kockázattal a párt is tisztában van, ennek ellenére mégsem lesznek ott a Parlament alakuló ülésén.

A távolmaradást kezdeményező Hadházy Ákos elmondta:

döntésüket annak fényében hozták meg, hogy Kövér László „szemétkedhet” velük.

Hadházy szerint az esetleges házelnöki bosszú megemelné a tiltakozás erejét is, s egyben megmutatná, mennyire igazuk van. A politikus épp ezért könnyen elképzelhetőnek tartja a megtorlás elmaradását. Mint mondta, a momentumosok a bizottsági helyekhez sem ragaszkodnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!