Megdőlni látszik Orbán legnagyobb hazugsága – mégsem maradhatunk ki a háborúból

Ma már a napnál is világosabb, hogy az orosz-ukrán háború nem egy helyi erőfitogtató csetepaté, hanem egy Ukrajna területén folyó világméretű konfliktus, amiből bármennyire is szeretnénk ki maradni, nem lehet. Ugyanis már nyakig benne vagyunk.

“A mi érdekünk az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában. Ebben a háborúban mi semmit se nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Ebből a háborúból ki kell maradnunk!” – jelentette ki körülbelül egy hónapja Orbán Viktor, de mikor kimondta már akkor nem volt igaz az állítása. Természetesen lehet azon vitatkozni, hogy vajon mit is jelent az, hogy kimaradunk a háborúból. Ha valaki azt sugallja, hogy ha magyar katonák, magyar fegyverek nem vesznek részt a hadműveletekben, akkor már ki is maradtunk a háborúból, az hazudik.

Számos módon vagyunk kénytelen-kelletlen részesei a háborúnak!

A döntési lehetőségünk összesen annyi, hogy Putyin oldalán, vagy a magyar szövetségesi rendszerben (NATO, EU) vesszük ki a részünk. Ebben a kérdésben a józan ész döntött, és reméljük, kérdésként fel sem merült, hogy ebben a helyzetben hol a helyünk. Az Oroszország elleni szankciók megszavazása, Paks II. esetében a Roszatommal való együttműködés ellehetetlenítése, a pápai repülőtérről fegyvereket szállító, magyar felségjelzésű NATO gépek felszállása, az ukrán segély csomagban való részvétel mind-mind vastagon a háború része. Orbán pedig akár mit is mond,

a magyarok is meg fogják fizetni a háború árát,

még ha azzal is eteti a miniszterelnök a szavazóit, hogy ebből mi semmit nem fogunk érezni. Egy háborúnak a hatása akkor is érződik, ha távoli országban folyik, ha pedig a szomszédunkban, akkor hatványozottan. Az energiahordozók ára az egekben, ez hamarosan komoly kihatással lesz a magyar “rezsicsökkentésre” is, az eddig Ukrajna által biztosított nyersanyagok, élelmiszerek hiánya nem csak árnövekedést és inflációt fognak okozni, de lehet üres polcokat is, a hazánkba menekültek részére a tisztességes és hazánkhoz méltó ellátása sem lesz ingyen.

Aki mást mond, az a szemébe hazudik az embereknek. Ebből a háborúból nem tudunk ki maradni, és meg fogjuk fizetni mi is az árát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!