Köpni-nyelni nem tudtunk: belerúgtak a tanárokba, ez több mint megalázó ajánlat

Minden szülőnek nagy kihívás, mit is csináljon a gyerek a nyári szünet ideje alatt, hiszen a szabadság is véges, és a nyagyszülőket sem lehet a végletekig terhelni. A nyári napközis táborok nyújtanak olyan lehetőséget, amelyekben hasznosan tudják eltölteni a gyerekek az időt. Az Erzsébet-tábor is ilyen intézmény lenne, de mintha félrecsúszott volna a dolog.

A napokban több tízezer pedagógus kapott emailben tájékoztatást a tábort szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványtól, amelyben kifejtik, hogy a cél az, hogy a napközi táborokat azon elkötelezett pedagógusok, nevelők szervezik és tartsák meg, akik a tanév ideje alatt foglalkoznak a gyermekekkel és ismerik őket. Persze díjazás is jár érte, is itt jön az, amire köpni-nyelni nem tudtunk:

30 ezer forint értékű CBA hidegétkezési utalvány jár egy heti munkáért!

Csak összehasonlítás képpen, egy diákmunkás most munkakörtől függően 1300-2200 forintos órabért kap! Tehát, a legrosszabbul fizetett diákmunkás is 10 ezer forintot keres egy 8 órás munkanapon nem pedig 6 000 forintnyi étkezési utalványt, arról nem is beszélve, hogy a táboroztatásról pedig mindenki tudja, hogy nem 8 órás elfoglaltság.

A Ne dolgozz ingyen! honlapja, azonban más dolgokra is felhívja a pedagógusok figyelmét. Többek között arra, hogy a közalkalmazotti jogviszony keretében nem lehetséges munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás keretében elrendelni az Erzsébet táborokban való részvételt,

A PEDAGÓGUSOK NYÁRI SZABADSÁGA FÖLÖTT NEM RENDELKEZHET A MUNKÁLTATÓ!

Azt javasolják, hogy a nyári munkáért mindenki korrekt órabért követeljen meg, amit bejelentett, szerződéses munkaviszonyban fizettessen ki! Csak akkor vállalják el a munkát, ha a napi nyolc órát meghaladó, pihenőnapi, munkaszüneti napi munkavégzésért, rendelkezésre állásért is kifizetik a jogszabály szerint járó bérpótlékokat!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!