Olyan hívást kaphat a következő hetekben Szijjártó Orbántól, aminek nem fog örülni

Teljes irányváltás jöhet a külügyminisztérium élén, orbán félreállíthatja szijjártó pétert

értesült a hvg.hu.

A lap azt írja, a korábbi választások után is rendre átszabta a kormány a szerkezetét: egyes területeket megfosztott a minisztériumi képviselettől, másokat felemelt. A HVG forrásai szerint Orbán Viktor mindig a következő időszakra időzített cselekvési tervéhez, illetve a bel- és külpolitikai realitásokhoz igazítja a kormányzati struktúrát.

A következő időszak legfontosabb területei közé

a családügyek, az energetika, a katonai képességek növelése, a nemzetközi diplomácia és a vidék felemelése kerülhet.

A lapnak egy, a kormányzati ügyekre rálátó forrás azt mondta: Szijjártó Péter jelenlegi külgazdasági- és külügyminiszterre fontos megbízás vár a következő kormányban, de arról, hogy ő maradhat-e a külügyminiszter, csak a következő hetekben születhet döntés. A döntés azon fog múlni, hogy milyen irányultságú vezetőre van inkább szükség ezen a poszton:

egy atlantistára, aki könnyebben szót ért a nyugati szövetségeseinkkel, vagy a keleti orientáció fenntartását ítéli fontosabbnak a kormányfő.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ha nem a külügyben folytatja Szijjártó, akkor milyen pozíciót szánnak neki. A következő kormány összetételéről sem lehet sokat tudni, bár Lázár János visszatéréséről egyre többen pletykálnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!