Orbán dühönghet – Lelepleződött a kormány féltett titka!

A magyar kormány által megvalósított uniós projektek körül folyamatosak a vizsgálatok és a feltárt szabálytalanságok, ennek pedig az adófizetők isszák meg a levét.

Bár Orbánék nem verik nagy dobra, de nemrég 3 olyan szabálytalanságot is feltártak, melynek következményeként

közel 20 milliárd forintot fizetett vissza a kormány az EU-nak!

A Végrehajtás Operatív Program célja az érkező uniós támogatások hatékony és szabályos felhasználásának biztosítása volt az európai uniós forrásokat kezelő magyar szervek fejlesztésével. Erre az EU nagyjából 92 milliárd forintot adott, de az utóellenőrzések során rengeteg szabálytalanságot tártak fel, így végül hosszas levelezgetés után a kormány inkább visszafizetett kb. 20 milliárd forintot – számolt be róla az Átlátszó, ahol a szabálytalanságok részleteiről is lehet olvasni.

A lap arról is ír, hogy két Miniszterelnökséget érintő projekt is volt, aminél annyira szabálytalannak ítélték meg a támogatás felhasználását, hogy a teljes összeget visszakérték Magyarországtól! A Fidesz-kormány előbb próbálta hárítani az EU megállapításait a szabálytalanságokkal kapcsolatban, azonban végül inkább belementek a 20 milliárd visszafizetésébe, hogy végre lezáruljon az ügy és ne legyen további intézkedés.

A kormány azonban nem esett kétségbe amiatt, hogy ilyen jelentős mennyiségű támogatást kell visszaadnia, ugyanis felkészültek erre az esetre is: 2013-ban készült egy kormányrendelet, mely kimondja, hogy az EU által feltárt szabálytalanságok miatt visszakért uniós támogatást

ne az érintett kedvezményezett, hanem a központi költségvetés, vagyis a magyar államkassza fizesse vissza!

Ez tehát azt jelenti, hogy a szabálytalanságok elkövetői helyett a számlát az adófizetők állták.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!