Fellázadtak Orbán ellen a romák: teljes fordulat jöhet az áprilisi választáson

Teljes fordulat jöhet az áprilisi választáson, vezető roma politikusok álltak ki váratlanul az ellenzék mellett

írja a Népszava.

Bár az utóbbi két választáson a cigányság túlnyomó többsége a Fideszre szavazott, most alaposan megfordulhatnak az arányok. Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke ugyanis országos felhívást intézett a cigánysághoz, amelyben az ellenzéki összefogás melletti szavazásra buzdít. A felhíváshoz Agócson kívül az ORÖ két elnökhelyettese is a nevét adta.

Agócs a felhívásban úgy fogalmazott:

2022. április 3-a legyen Magyarországnak, így a magyarországi cigányságnak is a választás szabadsága és a szabadság választása. Az elmúlt 12 év kormányzása bebizonyította, hogy a társadalom alsó harmadában élők csak rabszolgasorsra és megaláztatásokra, nyomorra vannak ítélve. A választás azonban lehetővé teszi, hogy a nemzeti együttlopás rendszerét felváltsa a nemzeti felemelkedés rendszere.

Agócsék szerint erre csak akkor van esély, ha az ellenzéki összefogás kerül kormányra, hogy “egy boldogabb, sikeresebb, eredményesebb Magyarországot építsen”.

Tisztelettel kérjük roma és nem roma honfitársainkat egyaránt, hogy az ellenzéki lista támogatásával vessünk véget az elmúlt ezer év legkorruptabb kormányzásának

– áll a felhívásban.

Agócs a lapnak elmondta: bár az előző választáson a romák 90 százaléka a Fideszre szavazott, most először lát esélyt arra, hogy az arányok jelentősen módosuljanak április 3-án.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!