Borított az M1 volt híradósa! Tudják, hogy hazudnak, sokan infarktust kaptak emiatt!

Borsa Miklós néhány éve még az m1 híradósa volt. Most egy interjúban beismerte: tudta, hogy hazugságokat olvas be, és ebbe az MTV-nél most is sokan belebetegednek.

A volt híradós a Válasz Online-nak borított: teljesen nyíltan elmondta, hogy főnöki utasításra kellett hazudniuk és ez most is így van. Elmesélte például, hogy

olyan hírt is be kellett olvasnia, amit már megcáfoltak.

A híradós szerint ő akkor még féltette az állását. „Ilyenkor az ember két dolgot tehet. Vagy felmond azonnal és hazamegy, vagy felolvassa. Utóbbit néhányszor én is megtettem.

Volt olyan is, hogy fegyelmit kaptunk, amikor át akartunk valamit írni.

A működés, az irányítás módja az azóta kiszivárgott hangfelvételekből már mindenki számára nyilvánvaló. A kormányról szóló hírek mind pozitívak, az ellenzékről szólók mindig negatívak. Egyetlen napon kilencszer játsszák le Orbán Viktor teljes beszédét, az ellenzék meg négy év alatt kap öt percet.”

Borsa Miklós szerint lassan alakult ki az MTVA-nál a kézi vezérlés. „Olyanok voltunk, mint a békák. Ha forró vízbe dobtak volna, lehet, hogy rögtön kiugrunk. Csakhogy lassan főztek meg minket.” Az egykori híradós elárulta, hogy sokan nem bírják elviselni ezt a helyzetet és szó szerint

a mostani köztévé híradósai belebetegenek a hazudozásba.

Mielőtt például ő felmondott, az utolsó időkben már fizikai tünetei voltak. „Állandó gyomorgörcsök, alvásképtelenség, aztán torokfájás – a szervezet rájön, mi az, amitől tényleg nem tudsz bemenni dolgozni. És legyártja.

Sok kollégám van bent, aki infarktust kapott, elvitte a mentő adásból…

Van defibrillátor a tévében. Használják.”

A volt híradóst saját bevallása szerint az idegesítette most fel, amikor itthon tömegesen terjeszteni kezdték, hogy az oroszok nem is támadták meg az ukránokat, ők lövik a saját kórházaikat. Állítása szerint Borsa Miklósnak konkrét tudomása van arról, hogy

a köztévében központilag manipulálják az ukrán háborús híreket.

„Van ott még néhány barátom, szóval tudom, hogy a háborúval kapcsolatban is vannak irányelvek, hogy mit lehet, mit nem lehet… “

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán március 15-i beszédében egyenlőségjelet tett a támadó orosz és a megtámadott ukrán fél közé, a volt híradós így jellemezte Orbánt: „Brüsszelben pedig mindent megszavaz azért, plusz hetek múltán elkezdték tesztelgetni a tisztességes álláspontot: Németh Zsoltnál is megjelent hirtelen, hogy „Ruszkik, haza!”.

Ez utóbbi feliratot egyébként Borsa Miklós is kitette a Facebook-oldalára. Ma már semmi köze a köztévéhez, kerékpárversenyeket szervez, kisebb filmes szerepeket vállal, tanít, és állítja: sokkal jobb az élete. Azt, hogy a pálfordulása valóban őszinte, az is bizonyítja, hogy nemrég a határra ment, hogy menekülteket fogadjon be.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!