Márki-Zay kimondta Putyinról azt, amihez Orbánnak sohasem lesz bátorsága!

Most végre kiderült, hogy miközben Orbán Viktor még most is civileket bombázó Putyint szolgálja, az ellenzék vezetője egy őszinte, egyenes ember!

Köztudott, hogy Orbán előbb harapná le a nyelvét, mint hogy egy szóval is elítélje a civileket bombázó orosz elnököt.

Orbán még kiejteni sem hajlandó Putyin nevét,

a háborúról pedig úgy beszél, mintha az valamiféle természeti csapás lenne, és az orosz elnöknek semmi köze nem lenne hozzá. Már ez önmagában szégyen minden tisztességes magyarra nézve, hiszen Orbán sunyi viselkedését a világban mostanában egész Magyarországgal azonosítják. Most viszont történt valami, ami visszaállíthatja hazánk becsületét a nemzetközi közvélemény előtt:

Márki-Zay Péter nyíltan kimondta, hogy Putyin háborús bűnös! Ehhez Orbánnak sohasem lesz bátorsága!

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mindezt akkor jelentette ki az ATV Híradójának , amikor az ukrán nagykövetnek adott át egy mentőautót.

Márki-Zay Péter szó szerint ezt mondta:

„Vlagyimir Putyin szerintem is háborús bűnös. Aki terhes anyákat, gyermekeket gyilkol, aki vöröskeresztes menekültoszlopot bombáz, aki egy atomerőművet lelövet, azt nem lehet másnak nevezni, mint háborús bűnösnek.”

Az ukrán nagykövetnek átadott mentőautót egyébként az ellenzék által hirdetett gyűjtésből összejött összegből vásárolták meg és szerelték fel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!