Őrizetben Orbán szövetségese – EU-s forrásokkal élhetett vissza!

Forrás: miniszterelnok.hu / MTI

Csütörtök este őrizetbe vették Bojko Boriszov volt bolgár miniszterelnököt, aki a gyanú szerint Európai Uniós forrásokkal élhetett vissza a mezőgazdaságban, az építőiparban és közbeszerzéseknél is.

Boriszov 12 éven át, 2009 és 2021 között volt Bulgária miniszterelnöke, végül 2021 decemberében váltotta le a kormányát a korrupció-ellenes jelszavakkal induló pártok koalíciója.

A mostani vizsgálatok során nemcsak Bojko Boriszovot vették őrizetbe, hanem korábbi pénzügyminiszterét, a parlamenti költségvetési bizottság volt elnökét és még Boriszov médiatanácsadóját is.

Az őrizetbevételek azután indultak el, hogy Bulgáriába érkezett az Európai Unió főügyésze, Laura Codruta-Kövesi, aki még szerdán azt közölte, hogy uniós forrásokkal való visszaéléseket és más korrupciós ügyeket is vizsgálnak az országban – számolt be róla az euronews.com.

Bojko Boriszov volt az egyik fontos szövetségese Orbán Viktornak az Európai Tanácsban,

a bolgár és magyar miniszterelnök több alkalommal is együtt néztek meg határkerítéseket és együtt szónokoltak a migráns-ellenes nézeteikről.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogása győzelmük esetén létrehoznák a korrupcióellenes ügyészséget, mely komoly elszámoltatást ígér azokkal szemben, akik ma visszaélnek a nemzetnek járó forrásokkal. 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!