Kövér teljesen elszakadt a valóságtól – Kiosztották őt a kijelentése miatt!

Kövér László oldala / Facebook

Kövér László házelnök úgy látszik már egyáltalán nem képes felmérni, hogy milyen rossz a helyzet a bérek tekintetében Magyarországon. Ez nem is csoda, hiszen milliós fizetésből dőzsöl már évek óta.

Az Országgyűlés elnöke még kedden találta azt mondani a pedagógusok bérével kapcsolatban az Inforádióban, hogy “elő kell venni az ő jogos bérköveteléseiket, és a megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya.”

Ez nagyon szép gesztus lenne, csak nem elégséges,

ugyanis jelenleg egy pályakezdő pedagógus, egy átlagos fővárosi albérletet sem lenne képes kifizetni a béréből,

hiszen egy átlagos albérlet ára havi 215 ezer forint, ezzel szemben a kezdő tanári fizetés csupán nettó 207 ezer forint.

A házelnök kijelentése kapcsán írt nyílt levelet egy informatikatanár, melyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Facebook-oldalán tettek közzé:

Kövér Úr, Ön most kapott 254 ezer forintos fizetésemelést, így bruttó 3,6 millió, vagyis legalább nettó 2.394.000 Ft jelenleg az Ön fizetése. Emellett ugye például egy vidéki képviselő albérlet-támogatása havi 460 ezer forint, irodabérlésre is 920 ezer forintot kapnak. Mi pedagógusként semmit. Még cafeteria sincs.

– írja a névtelenséget kérő informatikatanár, majd hozzáteszi:

Ön keresztény embernek mondja magát, hát kérem, nézzen bele a Jóisten szemébe, és mondja neki, hogy Ön meg tudna élni pedagógusbérből nyomorgás nélkül. Mondja, hogy Ön nyugodt szívvel hajtaná álomra a fejét, ha a gyereke/unokája ennyiből élne albérletben.

A pedagógus nyílt levelében azt is megemlíti, hogy bár korábban kertes házról álmodott, ma már reálisabban látja a helyzetet és tudja, hogy maximum egy garázsból átalakított 15 négyzetméteres lakása lehetne ami jelenleg is 18 millió forintba kerül. Hozzáteszi, hogy ehhez úgy tudna hozzájutni, ha ügyesen spórolna az étkezéseken, és ha sikerülne megtakarítania havi 10 ezer forintot,

“akkor ha 25 éves pályakezdőként elkezdek spórolni, röpke 1800 hónap, vagyis 150 év elegendő lesz ahhoz, hogy 175 évesen végre beköltözhessek a saját kis garázs-lakásomba.”

A pedagógus felháborodása teljesen érthető. A tanároknak nem minimális mértékben kell emelni a fizetésüket, hogy valamennyire vonzó legyen a pálya, hanem a lehető legmagasabb mértékben, hogy tisztes megélhetésük legyen!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!